Χίος, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

«Υιοθεσία» Τέκνου του αδικοχαμένου Χιώτη Ανθυπασπιστή του Λιμενικού Σώματος  Ιωάννη Ασπρούδη

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 06/09/2019 - 17:04

Αυτό ζητά με την παρακάτω επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Δήμαρχος Χίου

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με βάση αποφάσεις που  έχουν ληφθεί από τη Βουλή των Ελλήνων προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό της Βουλής κατ’  έτος εν είδει «υιοθεσίας» των τέκνων   πεσόντων ενστόλων και ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες που αφορούν την «υιοθεσία» δεκάδων τέκνων που έχουν απωλέσει τονπατέρα τους.

Είναι γνωστό, ότι πρόσφατα ένας ακόμη ένστολος, ο Χιώτης Ανθυπασπιστής   του Λιμενικού Σώματος, ο Γιάννης Ασπρούδης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 44 ετών, υπηρετώντας  στο  Λιμεναρχείο  Χίου.  

Ο Γιάννης Ασπρούδης ήταν μέλος του πληρώματος του ναυαγοσωστικού σκάφους 518, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Γιάννης Ασπρούδης τον Ιανουάριο του 2019 υπέστη ανακοπή καρδιάς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση  στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου όλους αυτούς τους μήνες παρέμενε σε κώμα στην εντατική.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ο Γιάννης Ασπρούδης δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του και έχασε τη μάχη, αφήνοντας πίσω ένα αγόρι ηλικίας 14 ετών.

Κατόπιν αυτών, ζητούμε να ενεργοποιήσετε τις διατάξεις της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής «υιοθετώντας» με οικονομική ενίσχυση το τέκνο του, καθώς στο πρόσωπό του Ανθυπασπιστή πενθεί σύσσωμο το Λιμενικό Σώμα, το οποίο εδώ και χρόνια καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες, σηκώνοντας το βάρος και το άγχος του προσφυγικού προβλήματος».

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Χίου

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 12/11/2019 - 19:29

Είναι τεράστια καταλαμβάνοντας 1,5 στρέμμα. Είναι ορατή από πολύ μακριά και από όλες της πλευρές αν και ο Δήμαρχος Γιώργης Δανιήλ ξεκαθαρίζει, ότι τον ενδιαφέρει κυρίως να την βλέπει η… Αθήνα, εκείνη ντε που επιμένει ότι οι Οινούσσες πρέπει να έχουν ΦΠΑ 24% και να στελεχώνονται με Καθηγητές τον... Νοέμβριο.

Αναφερόμαστε στην μεγάλη πέτρινη σημαία των Οινουσσών, την οποία και θα παρουσιάσουμε αύριο σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Μερικές λεπτομέρειες που έχουν σημασία. Η πρωτοβουλία ήταν συλλογική και αυθόρμητη. Συμμετείχαν δεκάδες, κυρίως νέοι καθώς ο λόφος δεν είναι προσβάσιμος, παρά μόνο με οχήματα 4χ4. Χρειάστηκε να κουβαληθούν χιλιάδες πέτρες, να τσιμεντωθούν, για να κρατηθούν από την βροχή και να βαφτούν.