Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Ζητούν κοινή απεργιακή συγκέντρωση με την ΕΛΜΕ οι δάσκαλοι

Την Πέμπτη, στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας για τις αλλαγές στο σύστημα διορισμών
Τετ, 16/01/2019 - 10:07

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου να καλεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. σε έκτακτη γενκή συνέλευση τα μέλη του, ενώ με ανακοίνωσή του προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν αύριο Πέμπτη στη νέα 24ωρη απεργία, μαζικά και αποφασιστικά, καθώς και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου, επιδιώκοντας αυτή να γίνει από κοινού με την ΕΛΜΕ.

Παράλληλα ο Σύλλογος Δασκάλων συνεχίζει περιοδείες στα σχολεία με συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων,  επιδιώκοντας την ενίσχυση του απεργιακού κλίματος και της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις!

«Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα για την απόσυρση της «τροπολογίας των απολύσεων»!

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του που συνεχίζει ως εξής:

«Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 14 Γενάρη στη Χίο, στην Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που τα τελευταία χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές στα σχολεία.

Απέναντι στην κοροϊδία για “διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια” απαντάμε:

Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο νόμου λαιμητόμο!

Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!

Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!. Κανένας απολυμένος!

Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών μας για το σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.  Τη ζωή και τα δικαιώματα μας δεν τα παζαρεύουμε.

 

Συμμετέχουμε ακόμα πιο μαζικά σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Γενάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, 11:00, κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου, ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καλεί την ΕΛΜΕ Χίου σε κοινή συγκέντρωση και δράση, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία.»

Σχετικά Άρθρα