2020 αστέρια φώτισαν το Ομήρειο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 22/12/2019 - 10:07

Με μια εκδήλωση λαμπερή, ραφινάτη κι ανάλαφρη σαν Χριστουγεννιάτικη σαμπάνια, πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, στις 8μ.μ. του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου 2019, η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Χίου.

Παρουσιάστηκε ένα υπέροχο Μουσικό-Χορευτικό-Θεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους ''Το Μαγικό ταξίδι των ευχών''.

Ήταν μια παράσταση εξαιρετική και πολύ γεναιόδωρη σε καλαίσθητα ακούσματα και θεάματα, με πλήθος θετικά επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα και πολλούς αξιόλογους και καταξιωμένους συντελεστές.

Η Φιλαρμονική του Δήμου με τα υπέροχα Φιλαρμονικάκια της, που συνεχώς προοδεύουν και αναβαθμίζονται, η Θεατρική Ομάδα Παρασκήνιο 18, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου με τη διαδραστική του θεατρική συμμετοχή, η Σχολή Χόρου Λίας Δημητροπούλου με τα εξαίσια ταλέντα της και τις γοητευτικές χορογραφίες της, το CHIOS TANGO με την αστραφτερή και αέρινη κίνησή του και η Εφηβική Χορωδία του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας ''Η Αρμονία'', με πολλά ευχάριστα επιδέξια ξαφνιάσματα στις εναλλαγές της πρώτης και της δεύτερης φωνής στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές ήταν όλοι υπέροχοι... αλλά τα μικρά φιντανάκια που τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν μουσική και θέατρο με πολύ επιτυχία και χάρη, θαρρείς πως μας άγγιξαν με ένα μαγικό ραβδάκι και ενθουσίασαν καταλυτικά το κοινό.   

Μια γλυκιά αισθητική πανδαισία, με μπαλέτα, μουσική κρουστών και πνευστών οργάνων, τραγούδια και θέατρο. Το Ομήρειο ξεχείλισε από κόσμο που το ευχαριστήθηκε με την καρδιά του και όλοι ήταν μ' ένα υπέροχο χαμόγελο στα χείλη.

Φυσικά η είσοδος ήταν ελεύθερη αφού η παρούσα εκδήλωση και όλες οι εκδηλώσεις  που ακολουθούν το εορταστικό δεκαήμερο μέχρι την Πρωτοχρονιά είναι μια προσφορά του Δήμου Χίου ''για να υποδεχτούμε με διαφορετική και πιο φωτεινή διάθεση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε ένα δεκαήμερο πλούσιο σε δράσεις και ακόμα πλουσιότερο σε αγάπη... με την ελπίδα τούτες οι μέρες των εορτών να μας θυμίσουν το πραγματικό τους μήνυμα που είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ειρήνη και η ενότητα'' όπως είπε ο Δήμαρχος Χίου, στον επίλογο της βραδιάς ευχαριστόντας τους συντελεστές της εκδήλωσης και το κοινό που ανταποκρίθηκε με τόση χαρά και αυθορμητισμό.

Η ψυχή, η παρουσιάστρια και ο συντονισμός των παλμών της βραδιάς ήταν η Μαρία Παππά από το Δήμο Χίου, με τη γνωστή της αυθεντική ευαισθησία και καλαισθησία.

Η εξαιρετική διακόσμηση της σκηνής, ήταν από τη Ρούλα Μονιούκα ''Regina'' και την άψογη ηχοληψία επιμελήθηκε ο Σαράντος Κωστίδης.

 Μαέστρος στη Φιλαρμονική και στα μικρά Φιλαρμονικάκια ήταν η Αρχιμουσικός Ευγενία Βοριά.

Μαέστρος στην Εφηβική Χορωδία της Αρμονίας ήταν η Βίνα Αμπανούδη.

Στη Σκηνοθεσία και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια στη Θεατρική Ομάδα ''Παρασκήνιο 18'' ήταν η Ευγενία Κλαδιά και ο Σταύρος Σπυράκης και από το CHIOS TANGO χόρεψαν ο Βασίλης Κοκαλιάς και η Νίκη Καλλέργη.

''2020 Αστέρια φωτίζουν τη Χίο'' γράφει στο εξώφυλλο της πρόσκλησης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που πραγματοποιεί φέτος ο Δήμος Χίου.

Εννιά ακόμα μέρες κι αλλάζει ο Χρόνος. Καλά Χριστούγεννα! Καλή Χρονιά!

Κι ας κλείσουμε την παρούσα αναφορά με δυο στίχους της Χλόης Αχαϊκού...''Επρόβαλλε η Πρωτοχρονιά με τη χρυσή θωριά της και φέρνει λάμψη και χαρά στο γλυκοχάραμά της!''  

Δ. Ζαφείρης

2020_asteria_fotisan_sto_omireio

Σχετικά Άρθρα