Αλς και Ναυς και Δέσποινα Σταθάκη στον Πειραιά

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 25/06/2024 - 06:16

Εγκαίνια της 11ης παρουσίασης της ομαδικής έκθεσης με τίτλο: «ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αλς και Ναυς - 3000 Χρόνια Γαλάζιο και Λευκό Αιγαίον» θα πραγματοποιηθούν στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά (Φίλωνος 29 και Νοταρά 28) την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στις 8.00 μ.μ. 

Διοργανώνεται από τους καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου “Κέντρο Τέχνης– Aegean MarbleArt”, υπό την αιγίδα του “Πολεμικού Μουσείου Αθηνών”

Συμμετάχουν: Γκέυ Αγγελή, Κίμων Αξαόπουλος, Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Κώστας Ευαγγελάτος, Μαρία Καραγεωργίου, Ειρήνα Κερντίλ, Μάρθα Κόλλια, Αλέκος Λιάπης, Παναγιώτα Μελέτη, Μανταλένα Μελισσουργάκη, Αλεξάνδρα Μπουλά, Ελένη-Ντίνια Μπούνταλη, Μαίρη Παλαιολόγου, Φωτεινή Παππά, Αντώνης Πετράκης, Αθανάσιος-Παναγιώτης Προβελεγγιάδης, Δημήτρης Σίμος, Μίνα Σκιαδά, Δέσποινα Σταθάκη, Κατερίνα Σταμπολίτη, Νανά Στεργιοπούλου, Ρένα Φλώρου

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο νησί της Χίου, και συγκεκριμένα στη Χιώτισσα καλλιτέχνιδα Δέσποινα Σταθάκη, της οποίας τα εικαστικά έργα είναι "εντυπώσεις-αναμνήσεις" θαλασσινών τοπίων από το νησί της.
 

Τα έργα της έκθεσης πραγματεύονται την Ελληνική παρουσία στο Αιγαίο στα 3000 και πλέον χρόνια, αποδίδοντας εικαστικά με ποικίλες αισθητικές τεχνοτροπίες τα σημαντικά γεγονότα της ιστορικής διαδρομής που διανύουμε.
Πρόκειται για εκδήλωση που απευθύνεται σε μικρούς, νέους και μεγάλους, οι οποίοι διακατέχονται από το αίσθημα αγάπης για τις Τέχνες, το Αιγαίο και τα 3000 χρόνια ιστορίας του.
Άλλωστε ο αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια είναι διαρκής και ως εκ τούτου συνεχίζεται...
Παρουσιάζονται επίσης έργα γλυπτικής σε πέτρα και μάρμαρο, από την συλλογή του Κέντρο Τέχνης - Aegean MarbleArt.
Πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών αποτελούν οι μνήμες των ιστορικών γεγονότων και τα συναισθήματα που προκαλούν, οι προσωπικές εμπειρίες αναφορικά με το σπινθηροβόλο Ελληνικό πνεύμα στην διαχρονική του πορεία και στο πλαίσιο του σύγχρονου τρόπου ζωής. Διαχειρίζονται το θέμα με την αισθητική του χρώματος και της μορφής αποδίδοντας εικαστικά ο καθένας ξεχωριστά, με την τεχνοτροπία που τον διακρίνει δημιουργώντας ατομικό ή συλλογικό έργο.
Με αυτά τα δεδομένα ο εικαστικός πλούτος των έργων παραδίδεται προς θέαση και προβληματισμό στο φιλότεχνο κοινό.
Υπενθυμίζουμε πως η έκθεση αποτελεί την 11η διοργάνωση σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδος όπως την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Μουσείο Μπουμπουλίνας του
Δήμου Σπετσών, στο Δήμο Μεγίστης (Καστελόριζο), στην αίθουσα του Βουλευτικού του ΔήμουΝαυπλίου, στη Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, στο πολιτιστικό κέντρο “Άγιος Αθανάσιος”του δήμου Πάρου και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Επίσης έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστείη έκθεση και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.

Καλλιτεχνική διεύθυνση - επιμέλεια: Ph.D. Δημήτρης Πανταζίδης,
Αθανάσιος-Παναγιώτης Προβελεγγιάδης
Συντονισμός εκδήλωσης:
Δημήτρης Σίμος

Διάρκεια: από 4 έως 11 Ιουλίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο : 11:00 – 14:00 & 19:00 – 22:00
 

Τηλ.: 6980275555 , 6941476550, 6937728564
Email: kedrotexnis@gmail.com, provelengiadisart@gmail.com

 

Σχετικά Άρθρα