Αρχαιολογικό πάρκο στην περιοχή του Αγ. Ισιδώρου ο επόμενος στόχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 11/08/2022 - 14:41

Ένα αρχαιολογικό πάρκο, στο σημείο που βρίσκεται η παλαιοχριστιανική εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου στο Νοσοκομείο είναι το επόμενο βήμα σχεδιασμού της Εφορείας Αρχαιοτήτων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο ναό και την παράδοση του.

Σύμφωνα με την προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου Όλγα Βάσση, η αναδόμηση της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας ολοκληρώθηκε, με την πολύτιμη συμβολή του χιώτη Δωρητή Νίκου Βαφιά και το επόμενο βήμα είναι η συνέχιση των ανασκαφών περιμετρικά, ώστε να αποκαλυφθούν αρχαιολογικά ευρήματα και να δημιουργηθεί ένα αρχαιολογικό πάρκο.

«Όλο αυτό το έργο έχει χρονικό ορίζοντα 3ετίας» ανέφερε η κ. Βάσση προσθέτοντας ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του.

Για ένα έργο που οι περίοικοι το περίμεναν χρόνια έκανε λόγο ο Στέφανος Μιχάλας, εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου υπογραμμίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καθημερινά βρίσκονταν στο ναό και βοηθούσαν με τη συμβολή τους.

«Όλη η γειτονιά είναι ενθουσιασμένη με την ολοκλήρωση του έργου» τόνισε ο κ. Μιχάλας εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στην κ. Βάσση και στο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Χίου Ειρήνη Χούλη με τη σειρά της επεσήμανε το δέσιμο της ευρύτερης περιοχής με την παλαιοχριστιανική εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου, προσθέτοντας ότι γίνονται συχνά επισκέψεις μαθητών στο χώρο.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων του Ιερού Ναού το πρωί της Κυριακής στις 7:50 παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

arhaiologiko_parko_stin_periohi_toy_ag._isidoroy_o_stohos

Σχετικά Άρθρα