Αρτια... Ομήρεια υποδοχή

Παρ, 26/09/2014 - 19:54

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΑΡΤΙΟΝ”, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνει συμβολικά, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, δράση προβολής του νησιού μας.

   Πιο συγκεκριμμένα, στο Αεροδρόμιο “ΟΜΗΡΟΣ” της Χίου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, στους σκανδιναβούς επιβάτες πτήσης που φθάνει στο νησί μας μέσω της Gold Air Handling, θα διανεμηθούν από τα μέλη του “ΑΡΤΙΟΝ” αφισέτες με θεματολογία από τα έπη του Ομήρου. Στόχος της δράσης είναι να δημιουργηθεί ο συνειρμός της σύνδεσης του μεγάλου ποιητή με τη Χίο, καθώς και με την αιτιολογία ονοματοδοσίας του Αεροδρομίου μας. Απώτερος σκοπός είναι να προκληθεί στους επισκέπτες μας περαιτέρω ενδιαφέρον για την καταγωγή του Ομήρου και τις τοποθεσίες που συνδέονται με αυτήν.

    Η πρωτοβουλία του “ΑΡΤΙΟΝ” υποστηρίζεται από το τυπογραφείο “Αλφα-πι”, το ξενοδοχείο “Χανδρής”, το ξενοδοχείο “Ελληνικό Κάστρο”, το καφέ “Ηλιάστρα”, και το ουζερι “Αψέντι”. Η δράση αυτή σηματοδοτεί παράλληλα, την έναρξη μιας σειράς πρωτοβουλιών και ενεργειών, με άξονα την προβολή του τόπου μας, μέσω της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παράδοσης και συνέχειας, αρχής γενομένης από τον Όμηρο.

    Γνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προκληθεί έντονα συζητήσεις και δημοσιεύσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών, (συμπληρωματικά με όσες ήδη πραγματοποιούνται), για αξιοποίηση στην τουριστική προβολή της Χίου της σχέσης του Ομήρου με το νησί, καλούμε όσους συμπορεύονται με τις θέσεις μας, σε κατάθεση των προτάσεών τους και σε από κοινού δράσεις.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα