Δύο προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη στο "Περιβόλι"

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 23/08/2022 - 16:28

Η Κ.Λ. Χίου συνεχίζει τις δράσεις της στο PERIVOLI και αυτήν την εβδομάδα με δύο προβολές, Τετάρτη και την Πέμπτη, 24 και 25 Αυγούστου, αντίστοιχα

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/08 και ΩΡΑ 21:00

Ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο

Κομεντί-Δραματική-Ρομαντική/ Νορβηγία / 2021 / 128’

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ

Διακρίσεις: Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών 2021, Υποψήφιο για Oscar διεθνούς ταινίας και πρωτότυπου σεναρίου.

Η ιστορία της ταινίας αναπτύσσεται μέσα σε 12 πράξεις, στις οποίες πρωταγωνιστεί η Τζούλι, ένα κορίτσι 30 χρονών με πολλές ενδόμυχες επιθυμίες και όρεξη για έρευνα στα περίπλοκα μονοπάτια της ζωής. Όμως, λίγο πριν το υπαρξιακό αδιέξοδο μιας τακτοποιημένης ζωής χωρίς εκπλήξεις, θα φύγει και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι προς την πραγματική ενηλικίωση σηκώνοντας υπερήφανα το βάρος των επιλογών της.

Η feelgood έκπληξη τη χρονιάς... από τον Trier; Ναι, αλλά από τον Joachim Trier, τον “επόμενο μεγάλο Δανό δημιουργό”. Ο ίδιος συνυπογράφει και το σενάριο με εξαιρετικούς διαλόγους και μια προσγειωμένη ματιά́ στις σύγχρονες σχέσεις μέσα σε μια «γουντιαλλενική» διάθεση για κομεντί́.

ΠΕΜΠΤΗ 25/08 και ΩΡΑ 21:00

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Μαγεμένος πρίγκιπας

Animation/ Η.Π.Α, Καναδάς/ 2018/ 86’

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Ρος Βενακούρ

Με τις φωνές των: Με τις φωνές των: Κωνσταντίνου Καϊκή, Βάσια Λακουμέντα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Στεφανία Φιλιάδη, Μαρία Ζερβού, Τζίνη Παπαδοπούλου, Φώτη Πετρίδη, Στέφανου Κοσμίδη, Εβελυν Ασουάντ

Καταραμένος από μια σατανική βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φελίπε γίνεται το αντικείμενο του πόθου κάθε γυναίκας που συναντά. Έτσι, εκτός από τις συζύγους των υπηκόων του, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι, τον έχουν ερωτευθεί οι πριγκίπισσες Χιονάτη, Σταχτοπούτα και Ωραία Κοιμωμένη.

Ο ίδιος δεν έχει πλέον παρά ελάχιστο χρόνο για να βρει την αληθινή του αγάπη και να λύσει τα μάγια.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα