Εκθέσεις και θεατρική παράσταση για τα 100χρονα του ΦΟΒ

Τετ, 19/06/2024 - 09:39

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου εορτάζει την 100η επέτειο από την ίδρυσή του, το 1924 και προσκαλεί τους Χιώτες  να τιμήσουν με την παρουσία τους τη γενέθλιο αυτή ημέρα του ΦΟΒ, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, με εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες έκθεση 25 Βρονταδουσίων καλλιτεχνών αλλά και ομιλία του πρώην Δημάρχου Αριστείδη Ζαννίκου με τίτλο "όταν οι άνθρωποι γράφουν ιστορία".

Παράλληλα το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου στο ΦΟΒ η Θεατρική ομάδα «Αυλαία» του Φ.Ο.Β. παρουσιάζει την παράσταση «Ο Αχυρώνας» του  Γεωργίου Μπορονίκου σε σκηνοθεσία της Νίτσας Κλούβα. Είσοδος με εθελοντική συνεισφορά.  

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως το γνωστοποίησε ο Όμιλος:

Κυριακή 30 Ιουνίου

Ώρα 9:00 π.μ. Θεία Λειτουργία-Αρτοκλασία

στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου

Ώρα 10:15 π.μ. Αίθριο πνευματικής Εστίας Φ.Ο.Β.

Εγκαίνια της έκθεσης Βρονταδουσίων καλλιτεχνών με θέμα:
«Ο Βροντάδος του χθες και του σήμερα». Λαμβάνουν μέρος 25 καλλιτέχνες με έργα ζωγραφικής, πηλού, χαρακτικής.

Ώρα 10:30 π.μ. Πνευματική Εστία Φ.Ο.Β.

  • Χαιρετισμοί επισήμων.
  • Η χορωδία «Χιόνη» του Φ.Ο.Β. θα αποδώσει ποίημα του Ιάκωβου Μπριλή για τα 100χρονα του ΦΟΒ σε σύνθεση της μαέστρου Σόφης Κώττη.
  • Ομιλία του π. Δημάρχου Ομηρούπολης Αριστείδη Ζαννίκου με θέμα:

« Όταν οι άνθρωποι γράφουν ιστορία».

  • Απονομές αναμνηστικών.                                                                                         
  • Ώρα 12:00 π.μ. Μικρή δεξίωση

 

Παράλληλα στο χώρο των εργαστηρίων «Ευ ζην» θα εκτεθούν έργα των επιμορφούμενων περιόδου 2023-24, στη ζωγραφική ανηλίκων με εκπαιδεύτρια την κ. Αγγελική Νικήτα,  στον πηλό με εκπαιδεύτρια την κ. Αργυρώ Καλλίτση και στον macrame με εκπαιδευτή τον κ. Μανώλη Ασπιώτη.   Η έκθεση όλων των έργων θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες, Κυριακή 30 Ιουνίου, Δευτέρα 1 Ιουλίου και Τρίτη 2 Ιουλίου ώρες 7.00-9.00 μ.μ.

Σημειώνουμε ότι η γενέθλιος ημέρα του Φ.Ο.Β. εορτάζεται κάθε χρόνο την Κυριακή της Πεντηκοστής. Ο φετινός εορτασμός, όμως, που κανονικά θα ήταν στις 23 Ιουνίου 2024, συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 χρόνων του Ολοκαυτώματος των Ψαρών. Ο Φ.Ο.Β. σεβόμενος το Ολοκαύτωμα μεταθέτει τον εορτασμό της γενεθλίου ημέρας του, μια εβδομάδα αργότερα, στις 30 Ιουνίου 2024.  

Επίσης Τετάρτη και Πέμπτη 26 και 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 8.30 στην αίθουσα του Φ.Ο.Β. η Θεατρική ομάδα «Αυλαία» του Φ.Ο.Β. παρουσιάζει την παράσταση «Ο Αχυρώνας» του  Γεωργίου Μπορονίκου σε σκηνοθεσία της Νίτσας Κλούβα. Είσοδος με εθελοντική συνεισφορά.  

Σχετικά Άρθρα