Εορταστική Συναυλία από την Φιλαρμονική

Με τη σύμπραξη της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χίου και της χορωδίας Χίου.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 12/12/2022 - 07:03

Η Φιλαρμονική Δήμου Χίου και ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Χίου, έχοντας διαχρονικό σκοπό  να διευρύνουν  τις γνώσεις των παιδιών στη μουσική συνεργάζονται με καθηγητές υψηλού επιπέδου.

Στις 17 Δεκεμβρίου και ώρα 7.15 μ.μ. θα διεξαχθεί μεγάλη εορταστική συναυλία με τίτλο “A Christmas Festival”,  στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στην οποία θα συμμετέχουν  ως σολίστ οι καθηγητές της Φιλαρμονικής, διακεκριμένοι μουσικοί από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ελλάδος (μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ κ.α)  με τη σύμπραξη της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χίου και της χορωδίας Χίου. Σκοπός της συναυλίας αυτής είναι οι μαθητές, τα μέλη της Φιλαρμονικής καθώς και οι μαθητές του μουσικού σχολείου, να αποκομίσουν σημαντική εμπειρία μέσα από τη συνεργασία τους με τους εν λόγω μουσικούς.

Πρόκειται για μία συναυλία σταθμός στην ιστορία των Φιλαρμονικών, καθώς για πρώτη φορά όλα τα όργανα μιας μπάντας, έχουν ξεχωριστό σολιστικό ρόλο σε μία συναυλία.   Μία  υψηλού επιπέδου συναυλία, όπως αρμόζει στις εορταστικές αυτές ημέρες, μία πρόκληση για το μουσικόφιλο κοινό της Χίου να απολαύσει ποικίλα ποιοτικά ακούσματα και να γνωρίσουν τα όργανα της φιλαρμονικής ακούγοντας το ξεχωριστό τους ηχόχρωμα. ¨Ενα «φεστιβάλ» μελωδιών με τη συμμετοχή πάνω από 100 μουσικών και χορωδών!

Μουσική Διεύθυνση:    ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΟΡΡΙΑ

Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος Φ.Δ.Χ:   Χρήστος Καλούδης

 

SOLIST

Τραγούδι               Πέτρος Τζιώτης

Φλάουτο                Γιώργος Σκριβάνος

Κλαρινέτο              Σπύρος Τζέκος

Σαξόφωνο             Χαράλαμπος Βλάχος

Κόρνο                    Χρήστος Καλούδης

Τρομπέτα             Κώστας Νίκας

Τρομπόνι              Σταύρος Κλαβανίδης

Τούμπα                Σάκης Μυρώνης

Ξυλόφωνο          Μάριος Μουζακίτης

 

Συμμετέχουν

Χορωδία Χίου ,  Μουσική Προετοιμασία-Διεύθυνση:    ΦΑΙΔΡΑ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ

Χορωδία Μουσικού σχολείου Χίου,  Μουσική προετοιμασία:

 ΦΑΙΔΡΑ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΛΑΒΑΣ

 

 

Σχετικά Άρθρα