Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Χριστουγεννιάτικο σκακιστικό τουρνουά για παιδιά από τον Φάρο

Παρ, 30/12/2016 - 18:45

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Χριστουγεννιάτικο σκακιστικό τουρνουά για παιδιά» που πραγματοποίησε ο «Φάρος» Βαρβασίου στις εγκαταστάσεις του την Τετάρτη  28 Δεκεμβρίου 2016.

Συμμετείχαν 27 αθλητές και αθλήτριες κάτω των δεκατεσσάρων ετών οι οποίοι  αγωνίστηκαν σε 2 γκρουπ . Το πρώτο γκρουπ είχε 12 συμμετοχές και το δεύτερο 15.  Μετά από 5 παιχνίδια βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι από το κάθε γκρουπ.

 

Γκρουπ Α

1ος Σέρμπος Άγγελος

2ος Πετρής Νέστωρ

3ος Φράσκος Νέστωρ

 

Γκρουπ Β

1ος Καρακασίδης Μιχάλης

2ος Κουκουνάρης Στέλιος

3ος Σέρμπος Αργύρης  

 

Επίσης βραβεία δόθηκαν και στις παρακάτω κατηγορίες:

Ηλικιακή κατηγορία κάτω των 14 ετών 

1ος Πετρής Νέστωρ

2ος Καραμανλής  Αντώνης

3ος Στείρος Σταμάτης 

 

Ηλικιακή κατηγορία κάτω των 12 ετών 

1ος Σέρμπος Άγγελος

2ος Φράσκος Νέστωρ

3ος Κοτσακάς Κωνσταντίνος

 

Ηλικιακή κατηγορία κάτω των 10 ετών 

1ος Κουκουνάρης Στέλιος

2ος Μπράβος Γιάννης

3ος Ξενάκης Νίκος

1ο Κορίτσι  Αντωνίου Ιωάννα

2ο Κορίτσι  Αντωνίου Βασιλική

3ο Κορίτσι  Μπαχά Άννα – Μαρία

 

Ηλικιακή κατηγορία κάτω των 8 ετών 

1ος Καρακασίδης Μιχάλης

2ος Σέρμπος  Αργύρης

3ος Κοντογιάννης Μιχάλης

1ο Κορίτσι  Βουράκη Αλεξάνδρα

 

  • Η επόμενη σκακιστική συνάντηση θα είναι την Τέταρτη 4 Ιανουαρίου με το «Πρωτοχρονιάτικο σκακιστικό τουρνουά για ενήλικες» στις 5 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του «Φάρου» που βρίσκονται  στην οδό Καραμανή 12 Βαρβάσι, Χίος.  

 

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Δευ, 06/07/2020 - 17:50

 

 34 ολόκληρα χρόνια συμπλήρωσε η παρουσία της στήλης «Καθημερινά» του Δημήτρη Φρεζούλη στον χιώτικο Τύπο, εκ των οποίων τα μισά (17) έχουν πάρει και τη μορφή βιβλίου. Μια στήλη που ξεκίνησε καθημερινή στον πάλαι ποτέ «Χιακό Λαό» το 1987, συνεχίστηκε στην «Αλήθεια» από το 1991, έγινε εβδομαδιαία από το 2012 με την κυκλοφορία της εφημερίδας μια φορά την εβδομάδα και επανήλθε σε ημερήσια βάση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Μόλις κυκλοφόρησε το 14οβιβλίο με τα «Καθημερινά» της διετίας 2018-2019 από τις εκδόσεις «Άλφα Πι» συνεχίζοντας μια εκδοτική πορεία που ξεκίνησε το 2004 από τον αείμνηστο Αντώνη και τον Γιάννη Παληό. Μια εκδοτική σειρά που αντιστέκεται στο χρόνο και καταγράφει υπό μορφή χρονογραφημάτων τη χιακή καθημερινότητα.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Δημ. Φρεζούλης στην εισαγωγή του βιβλίου: «Από τα παιδικά χρόνια μου με συγκινούσαν ιδιαίτερα τα χρονογραφήματα των άριστων του είδους… Του Δημήτρη Ψαθά, του Παύλου Παλαιολόγου, του Γιαννουκάκη και τόσων άλλων. Ήταν οι εποχές που πολλοί αγόραζαν την εφημερίδα για να διαβάσουν αποκλειστικά το χρονογράφημα που αποτελούσε το άλφα και το ωμέγα (…). Έτσι, όταν ο Αλέκος Μάλης, τότε διευθυντής του «Χιακού Λαού», μου ζήτησε δείγμα γραφής, σκέφτηκα να γράψω κάτι σαν χρονογράφημα και να δώσω στη στήλη τον τίτλο «Καθημερινά», γιατί θα ασχολούνταν με καθημερινά θέματα και θα δημοσιεύονταν και κάθε μέρα…

Τότε γεννήθηκαν τα «Καθημερινά», και επειδή ήμουν και δημόσιος υπάλληλος, και φοβόμουν ότι ίσως είχα συνέπειες με την ελεύθερη έκφρασή μου, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω και ένα ψευδώνυμο και έτσι γεννήθηκε και ο ΔΗ-ΦΙ τα πρώτα χρόνια…

Η ταπεινή, λοιπόν, εκείνη στήλη του 1987, που είχε «χαθεί» μέσα στην ύλη της 2ης σελίδας του «Χιακού Λαού», άντεξε στον πανδαμάτορα χρόνο. Μια ταπεινή στήλη που με τον καιρό εξελίχθηκε σε ένα ιδιόμορφο χιακό ημερολόγιο στο οποίο καταγράφονται θέματα της καθημερινότητας και η κατάθεση ψυχής ενός επίσης ταπεινού ανθρώπου που προσπαθεί να πιάσει το σφυγμό της χιώτικης πραγματικότητας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αγάπη και την εκτίμηση που έχετε αγκαλιάσει τα «Καθημερινά» και ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις άλφα πι και ιδιαίτερα τον Γιάννη Παληό που πιστεύει πως έχουν μιαν αξία. Και όλους εσάς που τα τελευταία χρόνια με τιμάτε με την αγάπη και την προσοχή σας. Να είμαστε καλά και να συνεχίζουμε!».

Τα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ» και ο πρώτος τόμος «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» του ίδιου θα παρουσιαστούν στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα και θα συνοδευτούν από τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσουν οι Γιώργος Μισετζής και Μαρία Καλαγκιά.