Η Μαριάννα Πελαντή και οι σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/02/2024 - 22:45

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η συνεργασία σχολείου-οικογένειας λειτουργεί θετικά τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη σχολική επιτυχία.

Στην εκπομπή «Κατευθυνθήτω» αυτής της εβδομάδας, ο Γ. Χονδρέλης φιλοξενεί την εκπαιδευτικό κ. Μαριάννα Πελαντή, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου - Παναγίας Ερειθιανής, ΜΑ Διδακτικής της Λογοτεχνίας, με την οποία συζητούν το θέμα: «Οι σχέσεις του σχολείου με την οικογένεια σε πλαίσιο συνεργασίας για την συνολική υποστήριξη του παιδιού». 

Η κ. Πελαντή, που είχε διαπραγματευτεί το ίδιο θέμα  στα πλαίσια των ομιλιών που πραγματοποιούνται στις Σχολές γονέων της Ι. Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, αναφέρεται στον ρόλο του Σχολείου στην σύγχρονη κοινωνία, με τις παθογένειες αλλά και τις ραγδαίες εξελίξεις και σε ποιο επίπεδο καλλιεργείται η συνεργασία σχολείου - οικογένειας  προς όφελος του παιδιού.

Άραγε το σημερινό παιδί πώς βλέπει και πώς βιώνει την σχέση με την οικογένεια; Πώς μπορούμε ως σχολείο αλλά και ως δάσκαλοι να προσεγγίσουμε τις οικογένειες των μαθητών μας; Πώς αντιλαμβάνεται οι σημερινή οικογένεια τον ρόλο του σχολείου και του δασκάλου; Ποια είναι η θέση του σχολείου μεταξύ οικογένειας και Εκκλησίας; Δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζονται εμπόδια στη συνεργασία σχολείου - οικογένειας. Πώς ξεπερνιούνται τα εμπόδια στην συνεργασία και την κατανόηση ανάμεσα στους δύο πόλους; Πού και πώς μπορούμε ως Σχολείο να στηρίξουμε την σύγχρονη οικογένεια; Αν και έχει διαπιστωθεί ότι η καλή συνεργασία οικογένειας και σχολείου ωφελεί την εξέλιξη των παιδιών, συμβάλλει στη σχολική επίδοση των μαθητών και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους, απαιτείται προσπάθεια και θέληση και από τις δύο πλευρές για να χτιστεί μια ισότιμη σχέση εμπιστοσύνης.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 5.00 και τις 9.00 μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 3.00 μ.μ. στην Αλήθεια TV.

 

 

 

 

 

kateythynthito_-_pelanti_marianna_gia_sheseis_sholeioy_oikogeneias_-_240224

Σχετικά Άρθρα