Η πίτα του Φάρου με πλήθος βραβεύσεων

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 22/01/2023 - 18:24

Παρουσία πλήθους κόσμου, αρχών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Φάρου Βαρβασίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, οι Αντιπεριφερειάρχες Νικόλαος Νύκτας και Παντελής Μπουρνιάς, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, ο διοικητής της ΑΕΝ Μάργαρης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κώστας Μισόβουλος, ο Πρόεδρος του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου Μάντικας Δημήτριος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος, ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νύκτας, ο υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Σταύρος Μιχαηλίδης, που προσέφερε βιβλίο του στον τυχερό του φλουριού, ο κύριος Ιωάννης Μαλαφής και οι ιερείς των όμορων ενοριών του Βαρβασίου.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Χίου, ο ΠΕ των Χιωτών Προσκόπων με τον αναπληρωτή Έφορο, εκπρόσωποι της Μικρασιατικής και του Βαρβασιακού, του Λέοντα Αλλάτιου, της Αρμονίας, της Αγίας Παρασκευής Καστέλου, ο Διευθυντής του 5ου ΔΣ Βαρβασίου, εκπρόσωποι του Συλλόγου οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού και του Επιμορφωτικού Εργαστηρίου, ο κύριος Αργύριος Χατζελένης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ολύμπων- που έτυχαν το φλουρί της πίτας των επισήμων, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Τοπικού παραρτήματος Χίου, εκπρόσωποι της Μυρωδάτης Χίου, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Χίου, η τοπική διαχειρίστρια του Μουσείου Μαστίχας Χίου κ. Παϊδούση Ελένη, εκπρόσωποι της ΕΠΣ Χίου, πλήθος μελών και φίλων του Φάρου Βαρβασίου.

Τυχερός του φλουριού ο κύριος Παναγιώτης Γιαννακός. Στη γιορτή συμμετείχαν η χορωδία του Φάρου Βαρβασίου σε σύμπραξη με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Χίου καθώς και η θεατρική Φαροπαρέα.

Στην αρχή της εκδήλωσης βραβεύτηκε η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Φάρου, που πέρσι είχε αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Ανδρών Β' Εθνικής Λοιπής Χώρας. Συγκινητική η στιγμή που ο κύριος Ηλίας Γιαννούλης παρέλαβε το βραβείο " Αξιωτάκη - Καραμάνη" για την δωρεά του προς τον Φάρο πολύτιμων οικογενειακών κειμηλίων, τα περισσότερα από τα οποία κοσμούν της έκθεση Απέναντι στο μουσείο μαστίχας Χίου.

Παλμός, συγκίνηση, κέφι μα και μνήμες Μικρασίας είχε η πρώτη μεγάλη γιορτή του έτους για το Μικρασιατικό σωματείο.

Σχετικά Άρθρα