Χίος, Σάββατο 17 Αυγούστου

Μια ''Αρμονία'' παιδική και εφηβική, σαν μελωδικό ''ταξιδάκι αναψυχής''...δρόσισε το Ομήρειο!

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 13/06/2019 - 06:11

  Mια ''Αρμονία'' γεμάτη ζωντάνια, σύνδεση, χαρά κι αγάπη...και ένα εμπνευσμένο, υπέροχο ρεπερτόριο γεμάτο παιδική κι εφηβική διάθεση στην απόδοση, τη γλυκιά μελωδική αίσθηση, τους στίχους, την άψογη συνεργασία και την εύστοχη πρωτοβουλία στις χορευτικές-συνοδευτικές κινήσεις των παιδιών...γέμισε το Ομήρειο με όμορφα τραγούδια και χαρούμενο κόσμο- την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, στις 7.30 μ.μ.- στην καθιερωμένη, ετήσια εκδήλωση της Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας του ''Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας η Αρμονία'', όπου τα παιδιά ενθουσίασαν και πέρασαν καλά μαζί με τη Μαέστρο τους Βίνα Αμπανούδη, που διδάσκει 20 χρόνια στην ''Αρμονία'' με φροντίδα κι αγάπη.

 Όπως τόνισε και η Πρόεδρος του ''Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας η Αρμονία'', Γεωργία Μάντικα, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, πολλά από τα παιδιά της Χορωδίας είναι μικρότερα κι από 5 χρονών και ενώ δεν γνωρίζουν ακόμη ανάγνωση...όχι μόνο έμαθαν όλα τα λόγια των τραγουδιών απ' έξω και συμμετείχαν άριστα στο σύνολο...έκαναν παράλληλα και υπέροχες διφωνίες (πρώτη-δευτέρα φωνή) που γλύκαναν τα τραγούδια ευχάριστα. Πολύ επιτυχημένα σόλα και ντουετάκια, κυρίως από τα πιο μεγάλα παιδιά (κι' από τα μικρά όμως), στόλισαν την όμορφη συναυλία που είχε τίτλο ''Δε μεγαλώνω!'', από το ομώνυμο τραγούδι των Β.Δήμα και Δ.Σχοινά, που στο τέλος της εκδήλωσης όλα τα παιδιά το ξανατραγούδησαν με κέφι και το αφιέρωσαν ''στο μπαμπά της χορωδίας μας το Δημήτρη Μάντικα''(που είχε γενέθλια την Τετάρτη), όπως είπε χαρακτηριστικά η Μαέστρος της Αρμονίας Βίνα Αμπανούδη.

Ένα πολύ ευχάριστο μουσικό απόγευμα, ''σαν ταξιδάκι αναψυχής'', δρόσισε το κοινό στο φινάλε της μέρας (μετά από τη ζέστη του πρω'ι'νού και του μεσημεριού της Τετάρτης) με τη ''Τζαμά'ι'κα'' και τη ''Γοργόνα'' του Μάνου Λο'ί'ζου, ''Τα τερατάκια της τσέπης'' του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ''Το μαγικό βουνό''(Θ.Παπαδόπουλου-Π.Καρασούλου)που δεν είναι καθόλου εύκολο τραγούδι ούτε για τους ενήλικες...''Τα παλιομισοφόρια''(των ανεπανάληπτων Χατζιδάκι και Σακελλάριου)...και αρκετά άλλα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που τα παιδιά της ''Αρμονίας'' τα απέδωσαν με μεγάλη επιτυχία και γούστο  Όμορφα παιδιά!...Με μουσική αντίληψη πολύ καλλιεργημένη για την ηλικία τους...παιδιά με ζωντάνια και κοινωνικότητα...με συνεργατικότητα, συντονισμό, χαρά και πρωτοβουλία!

 Θα τα δούμε, θα τα ακούσουμε και θα τα απολαύσουμε ξανά στη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Θέατρο Καστρομηνά στις 5 Αυγούστου, όπου η ''Αρμονία'' ανοίγει το πρόγραμμα της βραδιάς σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδίων ''ο Γεώργιος Βούρος'' και τη χορωδία του, που διευθύνει επίσης η Μαέστρος Βίνα Αμπανούδη.

Δημήτρης Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/08/2019 - 19:07

Μετά από πρόσκληση από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η παράσταση εφαρμογής "ΟΜΝΙΑ" του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου + Τέχνης Χίου "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ18", ταξιδεύει στο Θέατρο ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ, Δήμος Γαλατσίου όπου θα συμμετέχει στο 3ήμερο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ, αφιέρωμα στον πολιτισμό των 5 ηπείρων στις 31 Αυγούστου '19 στις 9.30 μ.μ.  Είσοδος Ελεύθερη. 

 

   Η "ΟΜΝΙΑ" είναι μια παράσταση εφαρμογής του θεατρικού εργαστηρίου της θεατρικής ομάδας "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ18", από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου + Τέχνης Χίου. Βασισμένο σε κείμενα της Μίκα Ντάκα.  Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση κειμένων, που προσπαθεί να διερευνήσει και να αποδώσει μέσα από την τέχνη του θεάτρου, τον εσωτερικό συγκρουσιακό κόσμο του ανθρώπου, φωτίζοντας τη δομή και τις πτυχές του. Μια προσέγγιση με στόχο την αυτογνωσία και τον προσωπικό αυτοπροσδιορισμό με αυτονόητα οφέλη σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Μία παράσταση από τα νέα μέλη της ομάδας υπό την αιγίδα για τον όμιλο UNESCO Νήσων και Πειραιώς.  

Συντελεστές:
Θεατρική διδασκαλία  - Σκηνοθεσία Σταύρος Σπυράκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια - Ενδυματολογία Ευγενία Κλαδιά, Ανδρικά ρούχα DANTE
Βοηθός Σκηνοθέτη - Φροντιστήριο Αργυρώ Μικέδη
Μουσική επένδυση Σταύρος Σπυράκης
Τραγούδι Θάλεια Χατζηδαμιανού

Αφίσα - Πρόγραμμα - Διαφήμιση Ευγενία Κλαδιά

Σενάριο Σκηνοθεσία Trailer Ευγενία Κλαδιά - Σταύρος Σπυράκης
Βίντεο - Μοντάζ Trailer - Φωτογραφία Παναγιώτης Μαυράκης
Location trailer Bloom waterpark

Παίζουν:

Βαγγέλης Αϊβαλιώτης

Κων/νος Βαβυλουσάκης  

Nίκος Γιακούμας

Βαγγελίτσα Γουρλή

Κώστας Κουγιούλης

Μίτσα Κουμπιά

Μάιρα Λεμονιάδη

Αναστασία Μπουκουμάνη

 Αγγελική Περδικάρη

Τούλα Πιπινιά

Λία Φρεζούλη