Το νερό της Κλειδούς είχε την δική του ιστορία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 01/08/2020 - 06:51

Σε μία εκδήλωση μνήμης στο χώρο της Κλειδούς (πλατανάκι) το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2020, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου τίμησε μια ομάδα δραστήριων Βρονταδούσων όπου 45 χρόνια πριν, οραματίστηκαν, εργάστηκαν και υλοποίησαν τη μεταφορά του πολυτιμότερου αγαθού του νερού από τη μέσα Κλειδού στο χώρο που είναι σήμερα, χώρο προσιτό στους κατοίκους της Χίου, γράφοντας έτσι τη δική τους ιστορία.

Ο Ιάκωβος Μπριλής έκανε αναφορά στην τοπογραφία της περιοχής αλλά και όλου του βροντάδου, παρουσιάζοντας ιστορικά στοιχεία για την υδροδότηση του. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΦΟΒ Άγγελος Καλλίτσης ο οποίος μίλησε για τις ενέργειες που έκανε ο ΦΟΒ ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της Κλειδούς καθώς και για τους Βρονταδούσους που συνέβαλαν σε αυτό. 

Ο Σταύρος Σπυράκης υπεύθυνος του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Κλειδούς τόνισε ότι είναι ένα κέντρο που αποτελεί την καρδιά της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Χίο, μιας και πολλά σχολεία το επισκέφτονται κάθε χρόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κλειδού είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. 

Ο πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης Αριστείδης Ζαννίκος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από τη Δημοτική αρχή κατά την περίοδο της θητείας του ενώ δήλωσε ότι γυρίζοντας τη μνήμη πίσω θυμηθήκαμε ανθρώπους και δραστηριότητες τόσο σημαντικές όσο σημαντικό είναι το νερό για τη ζωή του ανθρώπου.  

Ο πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος δήλωσε: "Κάναμε σήμερα μία αναφορά στην ομάδα των Βρονταδουσίων οι οποίοι οραματίστηκαν, υλοποίησαν και εκτέλεσαν ένα μεγαλεπήβολο και παράτολμο σχέδιο, να μεταφέρουν το πόσιμο νερό από την πηγή, από τη μάνα του νερού της κλειδούς σε ένα χώρο προσιτό στους κατοίκους. Θυμηθήκαμε ανθρώπους, γεγονότα, προσωπικότητες και ζήσαμε από κοντά ένα χαρακτηριστικό της φυλής μας, ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Η Κλειδού μας περιμένει, έχει την ανάγκη μας, την έχουμε κι εμείς ανάγκη, πρέπει να τη φροντίσουμε, να την αναδείξουμε και να την κάνουμε ένα όμορφο περιαστικό δάσος. "

ekdilosi_fov_gia_to_nero_tis_kleidoys

Σχετικά Άρθρα