Οι εκδηλώσεις των Καρδαμύλων

Σάβ, 29/10/2022 - 11:40

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος, από τον Πολιτιστικό Τομέα της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Κοινότητας Καρδαμύλων για τον εορτασμό του «ΟΧΙ», η αφηγηματική παράσταση με τίτλο «Χίου Ανάμνησις» ως φόρος τιμής στους περισσότερους από 60.000 συμπατριώτες μας που έπεσαν θύματα των Τούρκων στις Σφαγές της Χίου, 200 χρόνια πριν, το 1822. Αφηγήθηκαν οι αφηγήτριες-ιστορήτριες Σμαράγδα Αποστολάτου και Ανεζούλα Κατσιμπίρη και συνόδεψε στο σαντούρι ο Γιώργος Βενέτης.

Η παράσταση διοργανώθηκε με την στήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων "Χίος 2021". 

Ο Πολιτιστικός Τομέας της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων επιθυμεί να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης: Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Michalakis Travel, την ταβέρνα "Ο ΚΑΜΠΑΝΑΡΗΣ" και τον κ. Ιωάννη Κουτρή, τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο "ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ", το Επιστημονικό Δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ και τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων.

Την εκδήλωση ακολούθησε η αναβίωση του παλαιού Καρδαμυλίτικου εθίμου των λαμπαδηφοριών που οργάνωσε όπως κάθε χρόνο ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων

Και φέτος όπως κάθε χρόνο ανάψαμε το <<ΌΧΙ>> μαζί του άναψαν μέσα μας οι αναμνήσεις από τους αγώνες των προγόνων μας, για την ελευθερία που μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που μας συνεισέφεραν οικονομικώς για το πετρέλαιο, βοηθώντας μας στο άναμμα του <<ΟΧΙ>> στο Μαργαρίτη του Μαρμάρου και στην Γριά των Άνω Καρδαμύλων.

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος

Ιωακείμ Καλίκης

Νικόλαος Ε.Μαδιάς

Νικόλαος Μ.Λιβανός

Ιωάννης Σ.Διακογιάννης.

Και ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλη την νεολαία των Καρδαμύλων.Να είστε πάντα άξιοι συνεχιστές του μοναδικού εθίμου σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα