Οι χιώτικες ενδυμασίες σαν χαρακτικά

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 12/08/2019 - 20:02

Σας θυμίζουν κάτι από χαρακτικά οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Ανδρεάδη; Αν ναι, τότε φαίνεται ότι πετυχαίνουμε το στόχο μας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημιουργικής Έκφρασης και του «ευ ζην» ΑΡΤΙΟΝ, επιχειρεί να συνδέσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μέσω μιας πρωτότυπης φωτογράφησης, εμπνευσμένης από τα χαρακτικά με ενδυμασίες της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.

    Έτσι, στην ασπρόμαυρη ή έγχρωμη μορφή τους, οι φωτογραφίες απεικονίζουν Χιώτισσες και Χιώτες του σήμερα, κυρίως μέλη πολιτιστικών συλλόγων, που γίνονται τα μοντέλα του Κ. Ανδρεάδη, ο οποίος με την ιδιαίτερη αισθητική και τέχνη του, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που αναδεικνύει τις μοναδικότητες της τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς της αστικής και αγροτικής τάξης των νησιών μας.

    Με την επιμέλεια και τη συνεργασία στη σκηνική σύνθεση της Προέδρου του ΑΡΤΙΟΝ Βάσως Κριτάκη, καταγράφεται με τον τρόπο αυτό η χιώτικη παράδοση και η συνέχειά της. Στόχος των συντελεστών η προβολή , εκτός των άλλων, της καθημερινότητας και της κοινωνικής ζωής της Χίου, όπως την κατέγραψαν οι καλλιτέχνες περιηγητές.

    Η ρομαντική αυτή περιπλάνηση στο παρελθόν με τη σύγχρονη ματιά, αποτελεί και  «φόρο τιμής « στους τοπικούς μας συλλόγους που διασώζουν και διαδίδουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Μελλοντικός μας στόχος η αξιοποίηση αυτού του υλικού με κάθε πρόσφορο τρόπο. Για την επίτευξή του ευελπιστούμε , για ακόμα μια φορά, στην υποστήριξή σας με τη δημοσίευση των φωτογραφιών στα ΜΜΕ, που θα αποστέλλονται σταδιακά και θα συνοδεύονται από ανάλογης θεματικής άρθρο. Παρακαλούμε επίσης τα μέλη των πολιτιστικών σωματείων που διαθέτουν φορεσιές, να «εμπιστευτούν «το φωτογραφικό φακό του Κ. Ανδρεάδη, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες ενδυμασίες.

   Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 6937214208, στην κα Βάσω Κριτάκη.

     Είμαστε σίγουροι για την στήριξη του τολμηρού εγχειρήματός μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

     Στέλνουμε τα πρώτα δείγματα της προσπάθειάς του ΑΡΤΙΟΝ και του εθελοντικά προσφερόμενου μέλους της Κωνσταντίνου Ανδρεάδη, με τα «ζωντανά» μοντέλα του Συλλόγου «Νηρηίδες», φωτογραφημένα στο «ΑΡΓΕΝΤΙΚΟΝ», που μας παραχωρήθηκε ευγενικά.

      Το αποτέλεσμα μας έχει ενθουσιάσει. Εσάς;

oi_hiotikes_endymasies_san_haraktika_apo_to_artion

Σχετικά Άρθρα