Οι "Παράλληλες μητέρες" του Αλμοδοβάρ στο Ομήρειο

Πέμ, 10/02/2022 - 15:21

Τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ "Παράλληλες μητέρες / Madres Parallelas", θα προβάλλει αύριο Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

Πρόκειται για δραματική, ισπανική ταινία, διάρκειας 120 λεπτών. Το σενάριο είναι με την υπογραφή του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί Πενέλοπε Κρουζ, Αϊτάνα Σάντεζ - Χιχόν, Μιλένα Σμιτ, Ρόσι ντε Πάλμα.

Οι διακρίσεις της ταινίας είναι βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας (Πενέλοπε Κρουζ), υποψήφια για χρυσή σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας και καλύτερης μουσικής, υποψηφιότητα για Α’ γυναικείο ρόλο Όσκαρ 2022, υποψηφιότητα για καλύτερη μουσική Όσκαρ 2022.

Λεπτομέρειες ταινίας:

Δύο ανύπαντρες έγκυες γεννούν την ίδια μέρα. Λίγους μήνες μετά και με αφορμή μια τυχαία παρατήρηση στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του βρέφους, η μία από αυτές ανακαλύπτει ότι δεν είναι η βιολογική μητέρα του μωρού με το οποίο έφυγε από τα μαιευτήριο. Αναζητά την άλλη γυναίκα με το φόβο ότι έχει γίνει ένα τεράστιο λάθος.

Σε απόλυτη σκηνοθετική και σεναριακή ωριμότητα, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ υπογράφει έναν συγκινητικό ύμνο στη μητρότητα, εξερευνώντας τις πολλαπλές έννοιες της οικογένειας όσο και τη σχέση προσωπικής ανεξαρτησίας και ιστορικής μνήμης.

H είσοδος είναι 5 ευρώ.

Οι θεατές πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όσο χρόνο βρίσκεστε στο χώρο της εκδήλωσης.

 

 

Σχετικά Άρθρα