Οι θεατές δεν χρειάζεται να καταλάβουν τα έργα, παρά μόνο να τα αισθανθούν

Εγκαίνια της έκθεσης "Μεθεόρτια και Σημαιοφόροι" στην Π.Ε. Χίου
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 01/08/2022 - 14:29

Με επιτυχία, ανάλυση και ερμηνεία έργων τέχνης καθώς και ιστορικές αναφορές σχετικά με την καταστροφή της Χίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Μεθεόρτια» το πρωί της Δευτέρας, εκθέματα που θα φιλοξενούνται από σήμερα και για το επόμενο 10ήμερο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Οι χώροι εργασίας που στεγάζονται στην Περιφέρεια του νησιού μας διαμορφώθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε γκαλερί ζωγραφικής.

Μετά το επίσημο κόψιμο της κορδέλας για την έναρξη της έκθεσης τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για «πείραμα» της στέγασης των εκθεμάτων στις περιφερειακές κτιριακές υποδομές.

Σύμφωνα με τον ίδιο αποκτά σημαντικό ενδιαφέρον τα αποστειρωμένα γραφεία μίας δημοσίας υπηρεσίας που ο κόσμος μπαινοβγαίνει βιαστικά, να λαμβάνουν μία καλλιτεχνική νότα παρέμβασης, με τους μοντέρνους ζωγραφικούς πίνακες να κοσμούν τους χώρους τους.

Στη συνέχεια της ομιλίας δηλώσεις έκανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής που ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας για την υλοποίηση της έκθεσης.

Μετά τις ευχαριστίες, στις κάμερες και το κοινό μίλησε ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος συνέβαλε στη συλλογική προσπάθεια της έκθεσης και ερμήνευσε στους θεατές των εγκαινίων όλους τους πίνακες του δημιουργού, κάνοντας ιστορικές αναφορές στη Χίο, τον Όμηρο, το εθνικό σύμβολο της πατρίδας, τη σημαία και στον ελληνισμό του σήμερα σε αντιπαραβολή με τους αγώνες του χθες.

Κλείνοντας ο καλλιτεχνικός δημιουργός των έργων και εικαστικός, Χρήστος Αντωναρόπουλος, ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
για τη σημαντική συμβολή τους στο ταξίδι της έκθεσης.

Σημειώνεται ότι ο καλλιτέχνης εργάστηκε αφιλοκερδώς για τη δημιουργία των 3 έργων που είναι αφιερωμένα στη Χίο, δεχόμενος με χαρά να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία προσωπική του οικονομική ενίσχυση η φιλοξενία όλης της έκθεσης του στη Περιφέρεια του νησιού.

Ο ίδιος τόνισε στους θεατές των έργων της έκθεσης ότι δεν χρειάζεται να τα καταλάβουν, παρά μόνο να τα αισθανθούν.

egkainia_ekthesis_metheortia_kai_simaioforoi

Σχετικά Άρθρα