«Ομηρικά Συμπόσια» από τον σύλλογο "Μυρωδάτη Χίος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Παρ, 27/08/2021 - 18:22

Ο Σύλλογος Διατήρησης και Προώθησης του Φυσικού και Πολιτιστικού πλούτου της Χίου "Η Μυρωδάτη Χίος" διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2021 με θέμα "Ομηρικά Συμπόσια", στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου, με στόχο να αναδείξει την Χίο ως επικρατέστερη γενέτειρα του μεγάλου επικού ποιητή Ομήρου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα Φεστιβάλ: 

• 03/9/2021 Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου)

• 7.00μμ. Έναρξη Φεστιβάλ - Χαιρετισμοί επισήμων

• 7.30μμ. Θεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τους "Θεατρεργάτες" του Κοφινά και

• Αναπαράσταση Αρχαιοελληνικού συμποσίου από την θεατρική ομάδα "Παρασκήνιο 18"

• 8.00μμ. Ζωντανή παρουσίαση παρασκευής συνταγών Αρχαιοελληνικής κουζίνας (live cooking) από γνωστούς σεφ - γευσιγνώστες: Μάνος Βοζικάκης, Νεκταρία Κοκκινάκη, Κωστής Κωστάκης, Γιάννης Λεμονής & Βάνα Μάστορη. Μαζί τους οι Χιώτες σεφ: Γιώργος Καραγιώργης, Ειρήνη Καμπανέλα & Τάσος Ζωτίδης

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με συνταγές από τα πολιτιστικά σωματεία: Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων, Σύλλογος Πιτυούς "Ο Μάκελος", Διεθνής Ένωση Αστυνομικών / ΤΔ Χίου, Σύλλογος Οιννουσών "Οινόεσσα", Σύλλογος Βολισσού “Όμηρος".

Συμμετέχει με αργαλειό ο Γυναικείος Σύνδεσμος οι "Φίλοι του Χιώτικου χωριού".

Παράλληλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με το πιλυβραβευμένο καινοτόμο εργαστήρι “ Ο μικρός Τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει… στην πατρίδα του Ομήρου.
9.15μμ. «Ο ρόλος του κρασιού στην εποχή του Ομήρου» με την Ιστορικό - Αρχαιολόγο Έλενα Ράπτη, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
9.30μμ. Το μουσικό σύνολο "ΛΥΡΑΥΛΟΣ" θα μας ταξιδέψει με "Αρχαία όργανα - Νέα μουσική", γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες, υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τις εκδηλώσεις θα επικοινωνήσουν τα τοπικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι - εκπρόσωποι μέσων ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ (OLIVE, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ) και food bloggers.

Στις 4/9/2021 9.00 π.μ. είναι αναχώρηση από το Δημαρχείο Χίου με πούλμαν και ΙΧ για να γνωρίσουμε "Τα μονοπάτια του Ομήρου". Συμμετέχει ο Σύλλογος" Περιπατείν".

Ευχαριστούμε για την στήριξη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Χίου, το Φορέα Τουρισμού Χίου, τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους που συμμετέχουν.
Με το σύνθημα "Γευτείτε και χαρείτε" σας περιμένουμε!
 

 

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. - Τηλ. επικοινωνίας: 6945791287, Άννα Κλαδιά.

*Θα τηρηθούν οι κανόνες προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της νόσου covid-19

Σχετικά Άρθρα