Χίος, Τρίτη 16 Οκτωβρίου

"Σήμερα γάμος γίνεται"

Παρ, 22/06/2018 - 20:24
Η αφίσα της εκδήλωσης

Το εκπολιτιστικό σωματείο Καλλιμασιάς "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"  προσκαλεί στη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο "Σήμερα γάμος γίνεται".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο την ΠΡΟΟΔΟΥ, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στις 8.00 μ.μ.  Περιλαμβάνει χορούς από όλη την Ελλάδα και θεατρικά δρώμενα, που σχετίζονται με τον γάμο.

Διδασκαλία χορών -επιμέλεια εκδήλωσης: Γιώργος Παναγιωτίδης

Ορχήστρα: Αυγουστίδη

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/10/2018 - 16:21

Ο Δήμος Τήνου και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ακολουθώντας εξωστρεφή πολιτική, στην προβολή του παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου, παρουσίαζουν την έκθεση «Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες», στη Χίο, στο Ομήρειο, από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Προηγήθηκε η παρουσίαση της έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν  24 καλλιτέχντες – μαρμαρογλύπτες από την Τήνο, στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ακολουθεί μετά τη Χίο η παρουσίαση της στην Πινακοθήκη του Δήμου Ιωαννιτών, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Το έργο των καλλιτεχνών είναι εμπνευσμένο, από τη ζωή και το έργο του μύστη της γλυπτικής τέχνης, Γιαννούλη Χαλεπά.

Η συμμετοχή των τηνίων μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Δήμου Χίου, ήταν επιβεβλημένη, για δύο λόγους: να υπενθυμίσει το τεράστιο έργο και τη σημαντική καλλιτεχνική προσφορά του κορυφαίου έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά και να τη συνδέσει με το σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και για να επιβεβαιώσει, ότι, η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ, δίκαια εγγράφηκε το 2015, στους καταλόγους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, της UNESCO, καθώς, οι σημερινοί καλλιτέχνες-μαρμαρογλύπτες αναδεικνύονται άξιοι συνεχιστές και θεματοφύλακες της παράδοσης, παράγοντας πολιτιστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής και βασισμένο στην ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Η έκθεση «Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες» παρουσιάζεται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, το διάστημα 19 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου 2018 και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, με τον Αντιδήμαρχο Τήνου Μανώλη Σώχο, καλούν τον Χιώτικο λαό και τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού, στα εγκαίνια, που θα γίνουν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στις 18.30.