Σήμερα στο Μουσείο Μαστίχας η «Η μικρή μας Πόλη»

Από τους "Σκηνοβάτες" που συνεχίζουν την περιοδεία τους
Τετ, 18/07/2018 - 13:05

Το Θεατρικό Σχήμα “ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ” συνεχιζει την περιοδεια του παρουσιάζοντας το έργο του THORNTON WILDER «Η μικρή μας Πόλη», σήμερα στις 9 μ.μ. στο Μουσείο Μαστίχας.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Παυλιδακη, Σκηνογραφία –ενδυματολογία: Ναυσικά Σαλιάρη , Φωτισμοί: Ανδρέας Απέσσος και Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Αυγουστίδη

Ερμηνεύουν: Αντώνης Λευιτικός, Ειρήνη Κρεατσούλα, Δημήτρης Μπαχάς, Γιώργος Κερμπάτσος, Ειρήνη Τσίχλα-Κοκρή, Ηλίας Σγουραλής, Μαρούσσα Μάμμα, Μίτση Λεγάτου, Γιώργος Μαυρογιάννης, Γρηγόρης Παπαμικρούλης, Μαρκέλλα Γιοβανάκη Δέσποινα Τουρλιώτη, Διαμαντής Μιτσής, Κλαίρη Ανδρονούδη, Μικές Μενής, Μαρία Βαμβακούση, Άνθιμος Λασκαρίδης, Ιωάννα Γεωργίου, Μαρία Αυγουστίδη.

Το Θεατρικό Σχήμα “ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ” αν και νεοσύστατο δεν αποτελεί παρθενογένεση είναι βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δηπεθε Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο. Με παρακαταθήκη και πυξίδα το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο του Χιώτη σκηνοθέτη, ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Κωνσταντίνου Μάριου και των μαθητών του , με σκληρή δουλειά και επιμονή συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία. Στόχος μας να δημιουργούμε θεατρικές παραγωγές και παραστάσεις, που εκπαιδεύουν, ψυχαγωγούν, θέτουν ερωτήματα και τροφή για σκέψη… αναζητώντας, στο τεντωμένο σκοινί των καιρών μας, την ισορροπία στην σκηνή, την εποχή και την κοινωνία μας.

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Η δράση του έργου εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό μέρος ονόματι Grovers Corrners. Κυρίαρχη φιγούρα στο έργο είναι ο Διευθυντής Σκηνής ο οποίος κινείται κάπου ανάμεσα στην πλατεία και στη σκηνή, δίνει πληροφορίες για το έργο ενώ σε ορισμένες στιγμές συμμετέχει στα δρώμενα και ως χαρακτήρας.

Στα κύρια πρόσωπα είναι η Emily οπού στη Τρίτη πράξη γίνεται εκφραστής των βασικών ιδεών του έργου. Η Emily στην πρώτη πράξη ερωτεύεται τον συμμαθητή της George, στη δεύτερη τον παντρεύεται και ζουν μαζί για εννέα χρόνια μέχρι το θάνατό της κατά τη διάρκεια της γέννας.

Στην τρίτη πράξη την συναντάμε στο βασίλειο των ψυχών. Σ’ αυτό το περιβάλλον που ζει, ζητά μια χάρη: να της δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτεί ξανά τη Γη για μια μόνο μέρα ώστε να δει αγαπημένα πρόσωπα. Η επιθυμία της ικανοποιείται όμως γυρίζει εσπευσμένα πίσω, απογοητευμένη, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να εκτιμούν αυτά που μας δίνονται ενόσω βρίσκονται στη ζωή.

 

Οι προγραμματισμένες μας παραστάσεις είναι οι εξής:

1) 18 Ιουλίου - Μουσείο Μαστιχας - ώρα έναρξης 21.00

2 27 Ιουλίου - Καλαμωτή - ώρα έναρξης 21.30

3) 04 Αυγούστου - Οινούσσες - ώρα έναρξης 21.00

  1. 05 Αυγούστου - Θέατρο Μικης Θεοδωράκης - ώρα έναρξης 21.00

 

Σχετικά Άρθρα