Στο Μουσείο Μαστίχας το 9ο «AegeanDocs»

Τετ, 22/09/2021 - 16:02

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς , σε συνεργασία με το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs», προβάλλει δύο εξαιρετικά ελληνικά ντοκιμαντέρ της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Μαστίχας.

Συγκεκριμένα θα προβληθεί στις 7 μ.μ. το ντοκμαντέρ "Μόνος στο δάσος-Lost in the Woods (2020, 51’)", σε σκηνοθεσία: Λευτέρη Φυλακτού.

Ο Κωνσταντίνος Πίττας ταξίδεψε μόνος σε όλη την Ευρώπη από το 1984 μέχρι το 1989 και έβγαλε 30.000 ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Στόχος του ήταν να δει τους Ευρωπαίους πίσω και από τις δύο πλευρές του «Σιδηρού Παραπετάσματος». Έβγαλε την τελευταία φωτογραφία στο Τείχος του Βερολίνου μια μέρα μετά την πτώση του. Αλλά, καθώς το όνειρο του ήταν η ενωμένη Ευρώπη, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, πίστεψε ότι το σχέδιό του δεν είχε νόημα. Έβαλε τα αρνητικά σε ένα κουτί και τα ξέχασε για 25 χρόνια…

Υποψήφιο για Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2021.

Επίσης στις 8 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Οι άγνωστοι Αθηναίοι (2020, 76’)", σε σκηνοθεσία: Αγγελικής Αντωνίους

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει, κατά την διάρκεια 6 ετών (2014-2020), την καθημερινότητα των αδέσποτων σκύλων που αγωνίζονται στο κέντρο της Αθήνας και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Ένας κρυμμένος κόσμος αναδύεται από τις διαδρομές των αγνώστων Αθηναίων και αποκαλύπτει το απροσδόκητο πρόσωπο και την καρδιά της Αθήνας, μιας πόλης εν μέσω αλλαγών.

Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2021.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα