"Δυό - δυό" οι Χιώτες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστημικής

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 29/06/2022 - 17:16

Για μία ολόκληρη εβδομάδα η Αθήνα θα αποτελέσει το κέντρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στους τομείς της Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Παρόντες θα είναι όλοι οι μεγάλοι διαστημικοί οργανισμοί ανά τον κόσμο, καθώς και η αιχμή του δόρατος της διεθνούς διαστημικής τεχνολογίας. Δυο χιλιάδες καταξιωμένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων οι Χιώτες Σταμάτης Κριμιζής και Μανώλης Γεωργούλης, θα δώσουν επίσης το παρόν, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά, ενώ πολλές θα είναι οι ανακοινώσεις και οι σημαντικές παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Η κορωνίδα των παγκόσμιων συνεδρίων διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας, η 44η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας (44th COSPAR Scientific Assembly) φέτος διοργανώνεται στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Divani Caravel Hotel) από 16 έως 24 Ιουλίου 2022.

Το εξαιρετικής σημασίας γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα COSPAR Athens 2022 και συντονίζεται από την Εθνική Επιτροπή Ερευνών του Διαστήματος της Ακαδημίας Αθηνών και το νεοσύστατο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.).

H oργανωτική επιτροπή της 44ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας (44th COSPAR Scientific Assembly) διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού  387, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Ο Σταμάτης Κριμιζής (Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ερευνών του Διαστήματος της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος της Επιστημονικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου), θα αναφερθεί στη σημασία του Συνεδρίου για την διεθνή επιστημονική κοινότητα και θα παρουσιάσει ένα περίγραμμα του προγράμματός του.

Ο Μανώλης Γεωργούλης (Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος στην COSPAR, Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου) θα αναφερθεί στη σημασία της διοργάνωσης για την Ελλάδα και την εγχώρια επιστημονική κοινότητα, καθώς και σε μια περίληψη της βασικής δομής της διοργάνωσης.

Η Αθηνά Κουστένη (Διευθύντρια Ερευνών στο Paris Observatory, Πρόεδρος της Επιτροπής της COSPAR για την Πλανητική Προστασία, Μέλος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου) μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης θα τονίσει την σημασία της παρουσίας της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Ο Ιωάννης Δαγκλής (Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.), Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου)θα μιλήσει για τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.Δ. καθώς και για την ευκαιρία και τα οφέλη που φέρνει το Συνέδριο στους φοιτητές και στα νεότερα μέλη των Πανεπιστημιακών ερευνητικών ομάδων.

Η Σίσσυ Λιγνού (Διευθύνουσα Σύμβουλος, Υπηρεσίες Ανάπτυξης και Διοργάνωσης Συνεδρίων, AFEA Travel & Congress Services) θα αναφερθεί στη σημασία της πολυεπίπεδης, υψηλού κύρους διοργάνωσης για την Ελλάδα γενικά και την Αθήνα ειδικότερα.

Τη συνέντευξη τύπου συντονίζει ο Δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

 

cospar_athens_2022_-_message_from_the_scientific_program_committee_chair_vice-chair

Σχετικά Άρθρα