2001. Από την απεργία των ΤΑΧΙτζήδων μέχρι την πρώτη ποδηλατάδα

Σάβ, 23/03/2024 - 09:04

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_51_-_200324

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV εκπομπή Νο 51 20/3/24

Βρισκόμαστε στο 2001 και από το αρχείο της τοπικής τηλεόρασης καταγράψαμε τον Ιούνιο μια διαμαρτυρία των ΤΑΧΙτζήδων γιατί η Τροχαία απαιτούσε να φορούν ζώνες ασφαλείας και εντός της πόλης.

Θα δούμε και θα θυμηθούμε ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ εκείνης της εποχής, θα δούμε τα οχήματα τους καθώς και τον τότε Διοικητή Τροχαίας, που ήταν ο νεαρός τότε Αξιωματικός Ανδρέας Δαμίρης. Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία ενός ΤΑΧΙ «θρύλου» του Κ. Μουζακίτη.

Επίσης σημειώστε το πρόστιμο εκείνης της εποχής που ήταν 25.000 δρχ.

Πάντα στο 2001 και καταγράψαμε ένα τροχαίο στην στροφή της Νομαρχίας προς την είσοδο της Απλωταριάς. Παρατηρήστε τα περίπτερα «γίγαντες» εκείνης της εποχής, «φορτωμένα» με εφημερίδες και έντυπα καθώς και τους οδηγούς δικύκλων να μην φοράει κανείς κράνος.

Πάντα στο 2001 και τότε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργάνωσε ένα Διεθνές Συνέδριο θαλασσίων μεταφορών. Έχει ενδιαφέρον η εισήγηση του Καθηγητή Ν. Λίτινα, που μεταξύ άλλων καταγγέλλει και ξυλοδαρμό φοιτητών από τα ΜΑΤ στην Μυτιλήνη.

Η εκπομπή κλείνει με την πρώτη Ποδηλατάδα, που διοργάνωσε τότε η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ώριμες απαντήσεις των παιδιών, σήμερα κατά 23 χρόνια μεγαλύτερα καθώς και του νεαρού τότε Δασκάλου Αντ. Γκιούλη.

Πρόσφατα βίντεο