2001. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και υποστήριξης στην επίσκεψη του Κ. Σημίτη στην Χίο

Παρ, 23/02/2024 - 20:20

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_47_-_210224

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Νο 47 21/2/24

Από το αρχείο πάντα της ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV και στην εκπομπή "Μία σταγόνα ιστορίας της Χίου", βρισκόμαστε στον Μάϊο του 2001, που επισκέφθηκε το νησί μας ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Η ΟΕΒΕ με Πρόεδρο τον Μιχ. Φράσκο και Γραμματέα τον Βασίλη Παππά δίνουν συνέντευξη αναλύοντας τα προβλήματα του κλάδου τους εξηγώντας τους λόγους, που δεν θα συναντήσουν τον Πρωθυπουργό.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή βρίσκεται όμως στην Χίο και ο Ηλίας Σταμέλος, μέλος της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που δίνει στο ραδιόφωνο συνέντευξη στην εκπομπή της Χρ. Ψυλλή.

Την ίδια περίοδο το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς κάνει μια μουσική εκδήλωση, ενώ για άγνωστους λόγους χωρίς ήχο, η κάμερα καταγράφει το κλίμα από μια άφιξη τσάρτερ, ενώ πάλι άγνωστο πως βρίσκεται στο Αεροδρόμιο ένα ασθενοφόρο, που ο γιατρός και το πλήρωμα του φορούν άσπρες μπλούζες.

Η εκπομπή κλείνει με ένα ρεπορτάζ της Ειρήνης Αναγνώστου από συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και υποστήριξης με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Σημίτη.

Την επομένη στις 20/5/01 ο Πρωθυπουργός φτάνει στην Χίο και η κάμερα καταγράφει επίσκεψη του στην Βιβλιοθήκη Κοραή, όπου απέναντι τον περιμένουν οι φοιτητές του Τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο. Διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των πτυχίων τους ενώ ακούγονται και συνθήματα από υποστηρικτές με σύνθημα «Είσαι και θα είσαι ο Πρωθυπουργός».

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο