Από το Θέατρο Σκιών του Αντ. Γκιούλη στην πτώση της σκεπής της Αποθήκης της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών

Πέμ, 24/08/2023 - 17:58

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_24_-_230823

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 23/8/23 επεισόδιο Νο 24

Μια σταγόνα ιστορίας μέσα από το αρχείο της τοπικής μας τηλεόρασης και θα μεταφερθούμε στο 24ο επεισόδιο σε μια πρωτοβουλία του νεαρού τότε Δασκάλου Αντώνη Γκιούλη, που μέσω του ΜΕΟΘ είχε δημιουργήσει ένα Θέατρο Σκιών. Παρακολουθούμε μια παράσταση που δόθηκε στον ΠΑΠΥΡΟ. Το έργο που ανεβαίνει είναι ντοκουμέντο καθώς πρόκειται για το Παραμύθι του Νίκου Γιαλούρη «Του διαβόλου η μάνα».

Ανάμεσα στις φωνές των ηθοποιών χαρακτηριστική είναι εκείνη του Γιάννη Τσουμπαριώτη.

Συνεχίζουμε με μια χαρακτηριστική έναρξη προγράμματος που κάνει η Ευγενία Κώττη στις 25/2/2002. Ακολουθεί μια διαφήμιση του Περιοδικού Χιόνη. Φαίνεται εμφανώς η πίεση χρόνου που αντιμετωπίζει η δημοσιογράφος.

Στην ίδια εκπομπή και στην ίδια χρονολογία μεταφερόμαστε στο Πυργί, όπου σε Λαϊκή Συνέλευση, ο τότε Δήμαρχος Βαγγέλης Ατσάλης αναφέρεται στην απόφαση για δημιουργία ΧΥΤΑ Νοτιοχώρων, που έμελλε να εξελιχθεί σε μοναδικό ΧΥΤΑ του νησιού στη Βέσσα.

Στις 24/2/2002 όμως η Χίος πλήττεται από κακοκαιρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει ο αέρας την σκεπή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου – Αποθήκη της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών στην οδό Δαλασσινού. Η σκεπή πέφτει μέσα στην αυλή του 2ου Λυκείου και ευτυχώς οι μαθητές εκείνη την ώρα βρίσκονται στις Αίθουσες διδασκαλίας. Στην Χρ. Ψυλή μιλούν δυό αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας είναι ο Σταμάτης Ποδαράς και είναι χαρακτηριστικό ότι πέφτουν ακόμα λαμαρίνες στην διάρκεια του ρεπορτάζ!

Αυτό συνεχίζεται στην οδό Βερίτη έξω από την Κλινική Ελευθώ, πριν γίνει η Κλινική, όπου έπεσε ένα κυπαρίσσι. Χαρακτηριστικό είναι ότι Αντιδήμαρχος είναι ο Πάνος Αναγνώστου.

Η εκπομπή κλείνει με την παρουσίαση μιας άλλης εκπομπής, που παρουσίαζε τότε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV η Αγγελική Κωσταντίνου με τίτλο «Αθλητική Χίος».

Παρακολουθήστε τότε πλούτο αθλητικών γεγονότων.

Πρόσφατα βίντεο