Από τον χείμαρρο της Αγίας Ειρήνης, που φυσικά… τσιμεντώσαμε, στον «Φακή» του 1ου Δημοτικού Σχολείου του 1999

Σάβ, 19/08/2023 - 09:05

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_23_-_160823

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 16/8/23 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 23:

23ο επεισόδιο της εκπομπής «Μια σταγόνα ιστορίας» από το αρχείο της ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV και μέσω αυτού θα… ταξιδέψουμε στο μακρινό 1999.

Τότε υπάρχει Δήμος Ομηρούπολης όπως κακοποιήθηκε ονοματολογικά ο Βροντάδος και ο Δάσκαλος Γιώργης Παντελίδης, Δημοτικός Σύμβουλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας μιλάει στην Ευγενία Κώττη.

Την ίδια χρονιά τον Φεβρουάριο, τι… πρωτότυπο πλημμυρίζει ο χείμαρρος της Αγίας Ειρήνης, τον οποίο ως γνωστόν τσιμεντώσαμε παράνομα κάνοντας τον δρόμο!

Η κάτοικος της περιοχής Μαρία Χρονοπούλου δεν μασάει τα λόγια της, εξηγώντας στην Χρ. Ψυλλή τους λόγους του… καθιερωμένου πνιξίματος τους. Στην κάμερα είναι ο Κώστας Σακελλαρίου.

Στην ίδια χρονιά τον ίδιο μήνα και οργανώνεται έκθεση ζωγραφικής με θέμα την Χιακή Γαστρονομία στην Πινακοθήκη. Ξεναγός της Χρ. Ψυλλή κυριολεκτικώς ο Θωμάς Καραμουσλής.

Φεβρουάριος του 1999 και η Ενδοκρινολόγος κυρία Λιάπη είναι καλεσμένη σε εκδήλωση της Εταιρείας Αγωγής Υγείας. Μιλάει λοιπόν με την ευκαιρία στην Ευγενία Κώττη.

Αμέσως μετά ακολουθεί η εκδήλωση στο Ομήρειο. Χαιρετίζουν σε αυτήν ή διακρίνουμε τους Σταμάτη Κάρμνατζη, τότε Αντινομάρχη, τον Γιάννη Μπουρέκα, του Θαν. Στάμπουλο και τους γιατρούς Σιδ. Καστάνια και Α. Μιχαηλίδη.

Το 1999 έρχεται και στην Χίο μια εμποροπανήγυρης. Ξεσηκώνονται τότε οι έμποροι και ζητούν από τον Δήμαρχο Αγίο Μηνά να μην παραχωρήσει χώρο. Τις απόψεις του Δήμου εξηγεί ο τότε Δήμαρχος Διαμαντής Σκουλούδης.

Κλείνουμε με κάτι άκρως ενδιαφέρον την ίδια χρονιά. Στις 2/3/1999 επισκέπτεται το Στούντιο του Ράδιο Αλήθεια η Β’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Για να δούμε το θυμούνται οι τότε 8χρονοι μαθητές 24 χρόνια μετά; Θα θυμηθούν με την ευκαιρία τις χαρούμενες φατσούλες των συμμαθητών τους και να δούμε να θυμούνται το τραγούδι «Ο Φακής» που λένε όλοι μαζί.

 

Πρόσφατα βίντεο