Από τους καυγάδες στα Δημοτικά Συμβούλια στα πρόστιμα της Πολεοδομίας

Σάβ, 28/10/2023 - 07:26

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_30_-_251023

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΧΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV επεισόδιο 30

 

Στο 30ο επεισόδιο της εκπομπής «Μια σταγόνα Χιακής ιστορίας» στην Αλήθεια ΤV και βρισκόμαστε στο 2001 όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαστιχοχωρίων επί Δημαρχίας Βαγγέλη Ατσάλη συζητούσαν ένα θέμα προσλήψεων.

Θα θυμηθούμε τα επιχειρήματα Δημάρχου και Συμβούλων.

Την ίδια χρονιά το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει στον Σύλλογο δασκάλων μια ομιλία του Χαρ. Βολτερίνου με θέμα το ασφαλιστικό.

Πρόεδρος στην διαδικασία είναι ο Αχιλλέας Φιστουρής ενώ διακρίνεται και ο αείμνηστος Βασίλης Χαβιάρας. Μια άλλη παρατήρηση. Στο ακροατήριο όλοι έχουν μαύρα μαλλιά.

Παραμένουμε στο 2001 και η Αγγελική Κωνσταντίνου κάνει ένα ρεπορτάζ στην τότε Νομαρχία με δεκάδες Ολυμπούσους και Μεστούσους, που τους είχαν γεμίσει πρόστιμα οι υπηρεσίες επειδή εκτός των χωριών τους έφτιαχναν αποθήκες χωρίς άδειες, τις οποίες πάντως και να ζητούσαν δεν τους τις έδιναν!

Μένουμε στην ίδια χρονιά και ο Νίκος Καλογερόπουλος, περιγράφει στον Θ. Πυλιώτη τα προβλήματα του Γυμνασίου Καρδαμύλων.

Μια άλλη περιγραφή των προβλημάτων του αλιευτικού καταφυγίου στο Καστέλο, παρακολουθούμε στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους Γ. Καλουτάς και Αντ. Λυπαρής.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Θ. Πυλιώτης σχολιάζει το πρόβλημα του καπνίσματος στην διάρκεια των συνεδριάσεων, που πάντως απαγορεύονταν χωρίς να τηρείται η… απαγόρευση.

Σε άλλο θέμα και ο Πέτρος Τζούμας εξηγεί στην Χριστίνα Ψυλλή τα αιτήματα των εργαζομένων στο Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Μεταφερόμαστε μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων, όπου συζητείται το Τεχνικό πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων επιχειρηματολογούν και αείμνηστοι Τάσσος Ποδιάς και Γιάννης Λιγνός. Δήμαρχος είναι ο Βαγγέλης Μελιτζάνης.

Και από το ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο άλλο και πάλι σε ρεπορτάζ του Θ. Πυλιώτη μεταφερόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωνίας. Διασταυρώνουν τα ξίφη τους εδώ, οι Γιώργης Κλιαμενάκης και Βασίλης Μυριαγκός, σε μια… κολόνια που κρατάει χρόνια.

Η εκπομπή κλείνει με τα προβλήματα του Κτηματολογίου Νενήτων, όπως τα εξηγούν στην Χριστίνα Ψυλλή οι εργαζόμενοι σε αυτά και ο Κλέαρχος Χρύσης.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο