Επίσημη πρώτη για τον Αντώνη Ζαννίκο, βραβείο για το Λαογραφικό Καλλιμασιάς και «Πρόταση 2001»

Παρ, 02/06/2023 - 19:05

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_12_310523

Φτάσαμε στο 12 επεισόδιο της εκπομπής «Μια σταγόνα ιστορίας» της τοπικής μας τηλεόρασης, που είναι στην ουσία η νεότερη ιστορία του τόπου μας, μέσα από το αρχείο της Αλήθεια ΤV.

Βρισκόμαστε στο 2002 και ένας νέος με την φιλοδοξία να προσφέρει εμφανίζεται στα κοινά. Είναι ο Αντώνης Ζαννίκος, που εκλέγεται Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Υπόσχεται να είναι υπερκομματικός αν και ομολογεί ότι είναι… Νεοδημοκράτης, υπόσχεται μια τετραετία γεμάτη διεκδικήσεις, θεωρεί ότι εκπροσωπεί τους μαχόμενους επιχειρηματίες και είναι ευπρόσδεκτος σε κάθε κριτική.

Δίπλα του βρίσκονται ο Τάκης Ψυχής και η Αργιέτα Ανδρεάδη μέλη της νέας Διοίκησης.

Το Επιμελητήριο έχει 4000 μέλη έχει 21μελή Διοίκηση και απερχόμενος Πρόεδρος είναι ο Κυριάκος Δηράκης.

Ο δημοσιογράφος που ακούγεται να κάνει ερώτηση είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός Διονύσης Δελέγκος.

Μένουμε στην ίδια χρονιά και το 2002 το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς βραβεύεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσα σε 140 Σχολεία, για το Λαογραφικό του Μουσείο.

Μιλούν γι’ αυτό στην Αγγελική Κωνσταντίνου ο Γιάννης Κολιάρος, ψυχή του Μουσείου και ο Αργύρης Κουμελάς. Νομάρχης είναι ο Γιάννης Γαϊσίδης.

Αίτημα τους να ενισχυθεί το Μουσείο από το Κράτος και να αποκτήσει Στέγη, και όχι να φιλοξενείται στα υπόγεια του Σχολείου.

Το αίτημα… παραμένει.

Η εκπομπή κλείνει με την έκθεση «Πρόταση 2001» που είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται στο «Χάραμα».

Στα εγκαίνια της μιλούν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυριάκος Δηράκης, ο Δήμαρχος Χίου Πέτρος Παντελάρας και ο Χορηγός της Έκθεσης Μαρίνος Μπαχάς εκ μέρους της Ιντεραμέρικαν. Δίπλα τους στέκεται ο έμπορος αυτοκινήτων Βαγγέλης Ατταλιώτης.

Δίνουν συνέντευξη στην Αγγελική Κωνσταντίνου οι εκθέτες Διομήδης Τζιώτης, Γιάννης Φαφαλιός, Κάκια Μάμμα, Γιώργος Βαβούλης, Σταύρος Παπαγιαννάκης και Γιώργος Χρήστου.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι μέσα στα τότε ρεπορτάζ εμφανίζονται διαφημίσεις των καταστημάτων Βαγιάνος και Γενοβέζικο στο Βερβεράτο.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο