Έναρξη Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Κυρ, 10/10/2021 - 02:16

enarxi_aigaiopelagitikon_agonon

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η έναρξη των 32ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.

Οι φετινοί 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του πρώην προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, που μας άφησε στις 8 Απριλίου 2021 νικημένος από την νόσο του κορωνοϊού.

Ο Βασίλης Σεβαστής ήταν έλληνας πρωταθλητής στίβου, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας, στην σημερινή αθλητική γιορτή παρευρέθηκε για να τον τιμήσει με την παρουσία της η κόρη του Αφροδίτη Σεβαστή.

Σε αυτούς έλαβαν συμμετοχή 300 αθλητές και αθλήτριες από 30 συλλόγους, 16 νησιών του Αιγαίου και από 7 σχολεία - συλλόγους ΑμεΑ, υπό την διοργάνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Συλλόγων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Χίου - Σάμου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Χίου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Στην μεγάλη γιορτή του στίβου παρευρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ Μανώλης Κουτουλάκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους οι θρύλοι του ελληνικού στίβου, Σοφία Σακοράφα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρώην ακοντίστρια, ο έλληνας ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα Κώστας Κεντέρης, καθώς και ο χιώτης πανελληνιονίκης μαραθωνίου Χριστόφορος Μερούσης.

Πρόσφατα βίντεο