Το 2021 ξεκινά στη Χίο με δημοπράτηση του έργου του νέου Αεροδρομίου

Παρ, 27/11/2020 - 19:56

to_2021_xekina_sti_hio_me_dimopratisi_toy_ergoy_toy_neoy_aerodromioy

Σήμερα ο Δήμαρχος Χίου σε έκτακτη ενημέρωση, που έκανε δείχνοντας στις κάμερες και μέσω των ΜΜΕ στους πολίτες το έγγραφο της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίων, που δεν δείχνει ονοματίζει πλέον συγκεκριμένες ημερομηνίες για το έργο επέκτασης και κτιριακής αναβάθμισης του Αεροδρομίου.

Σύμφωνα με αυτό στο τέλος του Ιανουαρίου του 2021 θα δημοπρατηθεί το έργο επέκτασης του διαδρόμου, του Αεροδρομίου Χίου, συνολικού μήκους 1.800 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων, στο ποίο θα συμπεριλαμβάνεται και νέα στρώση στον υπάρχοντα διάδρομο προσγειώσεων και τέλος Μαρτίου του ίδιου χρόνου θα δημοπρατηθεί το έργο των κτιριακών υποδομών, που θα αναπτυχθούν σε συνολική επιφάνεια 1.500 τ.μ., ενώ θα δημιουργηθεί και ειδικός σταθμός φωτομέτρησης.

Όπως προαναφέρθηκε ο Δήμαρχος εξήρε τη συμβολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη στην προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών που αφορούν το συγκεκριμένο έργο. Θυμίζουμε ότι προχθές ο υπουργός και Βουλευτής Χίου γνωστοποίησε ότι το έργο του αεροδρομίου έτυχε της έγκρισης από το ΚΑΣ και προανήγγειλε τα επόμενα βήματα που αφορούν την έγκριση χρηματοδότησης και δημοπράτησής του.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο