Αφαλατώσεις κατά λειψυδρίας

Παρ, 07/09/2018 - 20:48

me_afalatoseis_antimetopizoyme_tin_leipsydria

Το εργοτάξιο της νέας Μονάδας Αφαλάτωσης στην περιοχή της ΔΕΗ , επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ,ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Απόστολος Τζιώτης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Παντελής Νεαμονίτης.

«Πρέπει να οχυρώσουμε τους παραλιακούς οικισμούς αλλά και την πόλη, για να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα έλλειψης νερού» ανέφερε ο Απόστολος Τζιώτης συμπληρώνοντας ότι το… βαρύ πυροβολικό επίλυσης του υδρευτικού προβλήματος παραμένει το "Φράγμα Κόρης Γεφύρι".

Παράλληλα ο κ. Τζιώτης τόνισε ότι η αφαλάτωση αποτελεί μια σίγουρη λύση και για άλλους οικισμούς της Χίου, όπως για παράδειγμα την περιοχή των Μαστιχοχωρίων.

Εύσημα στη ΔΕΥΑΧ, απέδωσε ο Μανώλης Βουρνούς, όπου κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να εξασφαλίσει τις «δύσκολες» αδειοδοτήσεις, για την εγκατάσταση της νέας μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα δίνει σε σταθερή βάση 2.000 κυβικά νερού ημερησίως, με μικρή κατανάλωση ρεύματος.

Ικανοποιημένος από την πρόοδο στο έργο της τοποθέτησης της νέας μονάδας αφαλάτωσης στην ΔΕΗ εμφανίστηκε και ο Παντελής Νεαμονίτης, τονίζοντας ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε ανάδοχο για την προμήθεια της μονάδας που εκτιμά ότι θα βελτιώσει την ποσότητα και  την ποιότητα  του νερού κυρίως στην περιοχή της ΔΕ Αγ.Μηνά.

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο δήμαρχος Χίου όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρχει καμία αύξηση στην τιμή του νερού που πληρώνει ο καταναλωτής, ενώ σύντομα προβλέπεται να τοποθετηθεί μια  ακόμη μονάδα αφαλάτωσης στην περιοχή του Παρθένη.

Πρόσφατα βίντεο