Αγιασμός στο σπίτι της Μαρίας στα Καδάμυλα

Σάβ, 14/09/2019 - 20:00

agiasmos_tis_mathitikis_stegis_kardamylon

«Πριν 50 χρόνια, τέτοια εποχή, ο άνθρωπος κατέκτησε το φεγγάρι. Ένας άπιαστος μέχρι τότε στόχος. Εγώ σας καλώ για κάτι πιο απλό, αλλά εξ' ίσου φιλόδοξο, να κάνουμε το «Λιβάνειο» Καρδαμύλων το Σχολείο του πατέρα μου Παν. Τσάκου πρότυπο σε όλη τη χώρα».

Αυτό ευχήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Νίκος Τσάκος, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς των μαθητών της «Στέγης της Μαρίας» στα Καρδάμυλα.

 

 

18 παιδιά από την Κάσο, την Σάμο, το Γαλαξίδι, την Ξάνθη, την Αθήνα, την Λήμνο και την Μυτιλήνη ενισχύουν και στην ουσία κρατούν στην ζωή το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρδαμύλων, ζώντας παράλληλα σαν μια μεγάλη οικογένεια, σε ένα από τα επιτεύγματα του Ιδρύματος Μ. Τσάκος, την «Στέγη της Μαρίας».

Στην εκδήλωση που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος παρευρέθηκαν εκτός του Ακαδημαϊκού Στ. Κριμιζή, του καπ. Παναγιώτη Τσάκου, του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Μητρόπουλου, τους Πρέσβεις Κίνας και Ουρουγουάης, τους πρώην υπουργούς Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και Γ. Ανωμερίτη, ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χίου, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, εκλεκτοί καλεσμένοι και πλήθος κόσμου.

Πρόσφατα βίντεο