Αιμοδοσία στον Σύλλογο Δασκάλων

Δευ, 03/12/2018 - 18:58

ethelontiki_aimodosia_apo_to_syllogo_daskalon_nipiagogon_hioy

Το… αίμα τους έδωσαν για μια ακόμη φορά δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, καθώς από το 2013 πραγματοποιούν ανελλιπώς ανά εξάμηνο, εθελοντική αιμοδοσία.

«Πέρα από τις ανάγκες που καλύπτουμε, πολλοί συνάδελφοι μιλούν στους μαθητές του για την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της αιμοδοσίας», ανέφερε ο Γιώργος Γαρρής, από τον σύλλογο δασκάλων & νηπιαγωγών Χίου, συμπληρώνοντας την ευαισθησία των εκπαιδευτικών στις κοινωνικές ανάγκες.

  Στην αιμοδοσία αυτή είναι διπλό το «κέρδος», ανέφερε η αιματολόγος του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου Δέσποινα Ανταράκη καθώς, όπως ανέφερε, πάνω από όλα η αιμοδοσία είναι θέμα παιδείας και  είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν από μικρά ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία.

Παράλληλα και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ΑIDS η αιματολόγος τόνισε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου  για την θεραπεία της νόσου αλλά δυστυχώς κρούσματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

 «Όλοι πρέπει να έχουμε κατά νου τους τρόπους μετάδοσης και η αιμοδοσία ως υπηρεσία κάνει τον καλύτερο δυνατό έλεγχο» τόνισε η κ.Ανταράκη, συμπληρώνοντας ότι «η αιμοδοσία είναι πράξη υπευθυνότητας  και είναι απαραίτητη προϋπόθεση από τους αιμοδότες η ειλικρίνεια σε ότι ρωτάμε».

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο