Ανακύκλωση ρούχων από το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου

Δευ, 31/05/2021 - 16:02

anakyklosi_royhon_apo_to_8o_systima_aeroproskopon_hioy

Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ώστε να μην πετάγεται το 85% των ρούχων μας στις χωματερές, να μην είμαστε και εμείς από τους Ευρωπαίους που κάθε χρόνο πετούν περίπου 15 κιλά ρούχα αλλά από μία ή ένας από τα 7,3 εκατομμύρια που δεν πετούν τα ρούχα τους σε ΧΥΤΑ, ανέλαβε το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου, εγκαθιστώντας εδώ και λίγες εβδομάδες έναν κόκκινο κάδο ανακύκλωσης ρούχων, μπροστά στο κεντρικό κτήριο του Τελωνείου Χίου.

Την Κυριακή το πρωί μικρά και μεγάλα μέλη του Συστήματος παρουσίασαν τον κάδο που τοποθετήθηκε σε χώρο που παραχώρησε το Λιμενικό Ταμείο Χίου και απέστειλε η εταιρεία Recycom που δραστηριοποιείται σε αυτού του τύπου την ανακύκλωση. Παρόντες στο λιμάνι, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, οι αντιδήμαρχοι Πάνος Αναγνώστου, Κυριάκος Ζωάνος και Γιώργος Μπελέγρης, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Χίου, Φώντας Σταμπέλος, γονείς και παιδιά.

Τα παιδιά, Λυκόπουλα και Πρόσκοποι, του Συστήματος έδειξαν να έχουν κατανοήσει πλήρως την ανάγκη ανακύκλωσης των ρούχων και των παπουτσιών, ενώ όπως επεσήμαναν οι ενήλικοι εθελοντές της Κίνησης θέλησαν και με την πρωτοβουλία αυτή να εφαρμόσουν στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και κυρίως να γίνουν και οι ίδιοι μέρος της λύσης.

Τις πρώτες τρεις εβδομάδες λειτουργίας του κάδου στο λιμάνι έχουν συλλεχθεί άνω του ενός τόνου ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που διαχωρίζονται σε ανδρικά-γυναικεία-παιδικά και στη συνέχεια αποστέλλονται στη Recycom που είτε τα διανέμει σε ευπαθείς ομάδες είτε τα ανακυκλώνει.

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο