Αντιπολιτεύσεις και δήμαρχος για τον ΑΟΤΑ

Τρί, 31/08/2021 - 21:56

antipoliteyseis_kai_dimarhos_gia_ton_aota

Την αναβολή της προγραμματισμένης, για χθες το απόγευμα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, προκάλεσε η αποχή των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, που με αυτό τον τρόπο κατέθεσαν την αντίρρηση τους για τη σύσταση Αναπτυξιακού οργανισμού ΟΤΑ που η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους Δήμους Ψαρών και Οινουσσών φιλοδοξεί να δημιουργήσει.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η έγκριση για τη σύσταση του Οργανισμού είχε δοθεί από την Οικονομική Επιτροπή ενώ αναμενόταν μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου ο ορισμός εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων.

Ελέω εκλογικού νόμου απείχαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας για να μην υπάρξει απαρτία και έτσι να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης εξαπολύοντας επίθεση στις δημοτικές παρατάξεις. Τους λόγους για τους οποίους απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα την αναβολή της, εξήγησαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων «Συμμαχία Αξιών» και «Χίος Μπροστά», Κώστας Τριαντάφυλλος και Γιάννης Καραβασίλης υπογραμμίζοντας ότι έτσι όπως «στήνεται» ο Οργανισμός δεν θα λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφορά στο μέλλον και πρέπει να οργανωθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και στοχοθεσία και όχι να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο τακτοποίησης ημετέρων σε βάρος του χιώτικου λαού, υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας Για τη Χίο» Παντελής Καμπούρης, εξηγώντας τους λόγους αποχής από τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Την αντίθεσή της για τη σύσταση και δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ εξέφρασε και η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», με τον επικεφαλής της Μάρκο Σκούφαλο να ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις του ότι δεν νομιμοποιούν την όλη διαδικασία και γι’ αυτό απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο