"Αυτοπροσώπως" στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με τον Αντώνη Ζερβάκη

Δευ, 15/07/2019 - 21:57

aytoprosopos_antonis_zervakis

Τον γνωρίσαμε σε επιτελικές θέσεις της 96 ΑΔΤΕ. Μετά την αποστρατεία του ο Ταξίαρχος ε.α. Αντώνης Ζερβάκης έγινε γνωστός ως ο επιτελικός νούς του Σταμάτη Κάρμαντζη, που στην ουσία οργάνωσε όλη την προεκλογική του εκστρατεία και προορίζεται για την θέση του Γεν. Γραμματέα του Δήμου. Την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» ξεδιπλώνει τη ζωή και τις σκέψεις του στον Γιάννη Τζούμα.

Ο Αντώνης Ζερβάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1964 σε μια πολυμελή και εργατική οικογένεια. Δουλεύοντας από παιδί ως βοηθός του μαρμαρογλύπτη πατέρα του παρακάμπτει την επιθυμία της μητέρας του να γίνει οικονομολόγος και τον κερδίζει ο Στρατός. Αποφοιτά το 1987 από την σκληρή πάντα Ευελπίδων και παίρνει την πρώτη και καθοριστική για την ζωή του μετάθεση στη Χίο. Καθοριστική γιατί γνωρίζει την μετέπειτα γυναίκα του Αννα Σωτηρίου, την γνωστή μας Προϊσταμένη της Αιμοδοσίας στο Σκυλίτσειο.

Ο Αντώνης ακολουθεί με την οικογένεια του, στην πορεία σ’ αυτήν προστίθενται δυό γιοί, ο ένας με διαγνωσμένο αυτισμό, την μοίρα του Στρατιωτικού.

Χίος, Γιαννιτσά, Δέλτα Καλαμά, Γιαννιτσά, Ηράκλειο, Ειρηνευτική αποστολή ΟΗΕ στο Ιράκ, Σχολή Πολέμου, Θεσσαλονίκη, Διδυμότειχο, Χίος, Βοσνία, Αμερική στο ΝΑΤΟ. Χίος και… αποστρατεία.

Με όλο αυτό τον μαραθώνιο ο Αντώνης σπουδάζει σε δυό Πανεπιστήμια, Διοίκηση επιχειρήσεων στη Χίο και Οικονομικά στις ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει και Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Χίου, με στόχο και όνειρο να φτιαχτεί στη Χίο μια στέγη γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που κατά τη γνώμη του η Πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως… επιδόματα και… ξεμπερδεύει.

Με στρωμένο λόγο, μετρημένες κουβέντες, πειθαρχία στην σκέψη και ορθολογισμό στην δράση ο Αντώνης Ζερβάκης δεν κρύβει ότι τον κέρδισαν στον Στ. Κάρμαντζη όχι μόνο οι άριστες γνώσεις του στο αντικείμενο του αλλά η μεγάλη του καρδιά.

Τον γνώρισε όταν ως Αντιπεριφερειάρχης του ζήτησε με την αποστρατεία του να αναλάβει αμισθί την θέση του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Π. Ενότητας Χίου.

Από τότε «κόλλησαν» και τον ακολούθησε σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία.

Πατώντας στο έδαφος, είναι έτοιμος για προσφορά στον Δήμο, γιατί πιστεύει στην ενεργή… γήρανση και γιατί θέλει να είναι χρήσιμος. Ως χόμπυ έχει το σκάκι, αγαπά το μπλέ και άσπρο χρώμα γιατί είναι αυτό της σημαίας μας και δηλώνει ερωτευμένος μες την πατρίδα.

Με θαρρετές απόψεις πιστεύει ότι η θητεία πρέπει να αυξηθεί στους 18 μήνες και να φορά και τις γυναίκες, που πρώτες έπρεπε για λόγους ισότητας να ζητούν να υπηρετούν την πατρίδα ως κληρωτές και πιστεύει ότι το προσωπικό του Δήμου έχει όλες τις δυνατότητες με την κατάλληλη οργάνωση να προσφέρει πολλαπλάσια.

Στο τελευταίο ειδικά του ευχηθήκαμε… καλή τύχη, θα του χρειαστεί. Εξάλλου μετά από 35 χρόνια στο Στρατό, ο Δήμος Χίου θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για το γεγονός ότι εκεί θα τα δεί… όλα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο