Αυξημένη η ακτοπλοϊκή κίνηση και τον Αύγουστο

Τετ, 01/09/2021 - 19:17

ayximeni_i_aktoploiki_kinisi_kai_ton_aygoysto

Την κοινή διαπίστωση ότι τον Αύγουστο στη Χίο είχαμε αρκετούς επισκέπτες, βεβαιώνουν και τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χίου, που παρουσίασε σήμερα ο Λιμενάρχης, Παντελής Βατούσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται στην γραμμή Πειραιά – Χίου αύξηση της τάξεως του 20% (10.500 επιβάτες τον Αύγουστο του ’20 και 12.650 τον Αύγουστο του ’21), ενώ το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου του ’21 καταγράφεται αύξηση 42% με 26.940 επιβάτες. Ενδεικτικό της αυξημένης κίνησης είναι ότι στην ίδια γραμμή καταγράφεται, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μεταφορά 6.680 ΙΧ!

Ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η αναχώρηση των επισκεπτών της Χίου καθώς σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Χίου Παντελή Βατούση τα πλοία αναχωρούν γεμάτα, στο βαθμό που επιτρέπεται, λόγω της πανδημίας, ενώ από τις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και τα χειμερινά δρομολόγια, που περιλαμβάνουν δρομολόγιο κάθε Δευτέρα από Μεστά, σταματάει το δρομολόγιο του Σαββάτου, και επανέρχεται το δρομολόγιο με τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Χίου τα στελέχη του λιμεναρχείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε η αναχώρηση, κυρίως, τόσου μεγάλου αριθμού οχημάτων σε ένα μικρό λιμάνι να γίνει χωρίς προβλήματα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο