Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί

Παρ, 11/01/2019 - 18:44

na_aposyrthei_i_tropologia_gia_toys_diorismoys_ekpaideytikon

Τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής  κοινότητας έχει προκαλέσει η τροπολογία για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών  με τους συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να αντιδρούν.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην αρχή της Απλωταριάς διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που το υπουργείο παιδείας κάνει στο σύστημα των διορισμών.

«Πρόκειται για ένα απάνθρωπο σύστημα που καταργεί ουσιαστικά την προϋπηρεσία των αναπληρωτών», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου Δημήτρης Νομικός ζητώντας από την κυβέρνηση  να αποσύρει την τροπολογία».

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν παράλληλα και οι εκπαιδευτικοί της Δευτ/Θμιας εκπαίδευσης που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Β/θμιας εκπαίδευσης Χίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

«Οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές υπηρετήσαν σε δυσπρόσιτα σχολεία για να μαζέψουν προϋπηρεσία και τώρα τους πετάει», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Κώστας Καρατζάς, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας μίλησε για «μια ακόμη κοροϊδία της κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς», συμπληρώνοντας ότι αν ήθελε  το υπουργείο να στηρίξει και να βοηθήσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα τους διόριζε άμεσα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο