Το διατηρητέο ερείπιο της συμβολής Αργέντη - Βενιζέλου παραλίγο να σκοτώσει διερχόμενη

Τρί, 23/02/2021 - 13:48

to_diatiriteo_ereipio_tis_symvolis_argenti_-_venizeloy_paraligo_na_skotosei_dierhomeni

Η στοά που έστησε ο Δήμος στην γωνία Βενιζέλου και Αργέντη έσωσε στην κυριολεξία νεαρή συμπολίτισσα μας που στις 8.30 π.μ. περνούσε κάτω από το ερείπιο νεοκλασικό, που βρίσκεται εκεί και που εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε τμήμα του.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασαν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και η αστυνομία που έκλεισε τον δρόμο, ενώ το γεγονός προκάλεσε την «έκρηξη» των επαγγελματιών της περιοχής που όπως ανέφεραν εδώ και δυο χρόνια έχουν δει την εμπορική τους κίνηση να μειώνεται εξαιτίας του κλειστού δρόμου.

Οι επαγγελματίες της περιοχής, μιλώντας στην «Αλήθεια», ανέφεραν ότι έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά των ιδιοκτητών του νεοκλασσικού αλλά και παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με την δικηγόρο των επαγγελματιών Γραμματική Αλίμονου η αρχαιολογία έχει κάνει συγκεκριμένη υπόδειξη για κάθετη υποστύλωση του νεοκλασικού, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος, με τον Δήμο να μπορεί να εφαρμόσει την συγκεκριμένη εντολή, αφού οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν, και μετά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, να βεβαιώσει στους ιδιοκτήτες το ποσό που αναλογεί.

Στον εισαγγελέα κατέφυγε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχο Γιώργος Μπελέγρης, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο, και έτσι από αύριο το πρωί, όπως ανέφερε, θα ξεκινήσει η καθαίρεση συγκεκριμένων σημείων για να μπορούν και οι εργαζόμενοι να εργαστούν προκειμένου να γίνει ασφαλή η διέλευση. Παράλληλα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Χίου και η αρχαιολογία έδωσε την έγκριση της για κατεδάφιση συγκεκριμένων σημείων με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει ότι ο «Δήμος δεν μπορεί να επέμβει σε κανένα ιδιωτικό ακίνητο».

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο