Διαβεβαίωση Μουτζούρη για ανάδειξη θολωτών τάφων Κολεγίου Χίου

Τρί, 11/08/2020 - 20:44

diavevaiosi_moytzoyri_gia_anadeixi_tholoton_tafon_kolegioy_hioy

Τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ότι οι θολωτοί τάφοι στο Κολέγιο, της ελληνιστικής περιόδου (2ου αιώνα μ.Χ.) θα παραμείνουν ορατοί και θα αναδειχθούν, εξασφάλισε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου, Γιώργος Αμπαζής, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο πολιτισμός ενός τόπου να… θάβεται, σημειώνοντας ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη αλλά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι οι τάφοι θα αναδειχθούν και θα μείνουν ορατοί με μια σειρά από ενέργειες έτσι ώστε να είναι επισκέψιμοι και προσβάσιμοι.

Για καταπληκτικά ευρήματα έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης που επισκέφθηκε το χώρο τονίζοντας ότι είναι άποψη της περιφέρειας ο θησαυρός αυτός να μην επιχωθεί, αίτημα που θα κατατεθεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων, έτσι ώστε να είναι ορατός και προσβάσιμος σε όλους.

Για αξιοποίηση όλου αυτού του ιστορικού πλούτου που θα μπορέσει να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης επισκεπτών, έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Νίκος Νύκτας, λέγοντας ότι είναι σωστή η απόφαση του Κώστα Μουτζούρη για ανάδειξη των ευρημάτων.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο