Δημοτικά τέλη στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Τετ, 24/10/2018 - 20:02

prosohi_sta_dimotika_teli_mi_ilektrodotoymenon_akiniton

Το πόσα ακίνητα στη Χίο  είναι μη ηλεκτροδοτούμενα δεν μπορούμε να το ξέρουμε, όμως σίγουρα είναι αριθμός πολλαπλάσιος των 50 που μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει στο Δήμο Χίου οι ιδιοκτήτες τους ότι δεν έχουν ρεύμα για να απαλλαγούν και από την επιβολή των δημοτικών τελών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσό των τελών  μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι, αφού φτάνει σε ετήσια βάση, π.χ. για μια κατοικία των 100 τ.μ. στα 183 ευρώ!

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται ο ιδιοκτήτης αν δε δηλώσει στο Δήμο ότι δεν έχει πλέον ρεύμα στο σπίτι του, στην αποθήκη κ.λ.π. , προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά, κινδυνεύει να βρεθεί χρεωμένος με τα τέλη , κάτι που θα διαπιστώσει είτε πηγαίνοντας να κάνει επανασύνδεση στη ΔΕΗ, είτε αν ζητήσει π.χ. μια βεβαίωση από το δήμο.

Το παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, επισημαίνοντας ότι αυτό προβλέπει ο νόμος «Κλεισθένης», που ψηφίστηκε από τον περαμένο Ιούλη και εκείνοι από την πλευρά τους οφείλουν με κάθε τρόπο να ενημερώσουν τους πολίτες για να τακτοποιήσουν έγκαιρα την εκκρεμότητα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο