Δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις σε Μουσεία

Τετ, 25/09/2019 - 20:34

dorean_thematikes_xenagiseis_se_arhaiologiko_moyseio_othomaniko_loytro

Θεματικές ξεναγήσεις και ξεναγήσεις από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου και στο Οθωμανικό Λουτρό διοργανώνει η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου, με ελεύθερη είσοδο.

 

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάζουν εφέτος τα 23 χρόνια τους και είναι αφιερωμένες στις τέχνες και στην ψυχαγωγία με γενικό τίτλο «ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχοντας στον τριήμερο εορτασμό ανοίγει τις πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Οθωμανικού Λουτρού στο Κάστρο για να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωριστούν με τους χώρους με τρόπους πιο άμεσους και ευχάριστους.

Παρασκευή 27/9

Στις 9:00 η ώρα, θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με βάση τα εκθέματα του Μουσείου, τα οποία σχετίζονται με το τρίπτυχο Μουσική – Χορός – Θέατρο.

Στις 11:00 η ώρα, θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες στο Οθωμανικό Λουτρό του Κάστρου, με θέμα τα λουτρά ως χώρους ψυχαγωγίας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με έκθεση αρχαιολογικών αντικειμένων που βρέθηκαν στο χώρο του Οθωμανικού Λουτρού κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασής του.

 

Σάββατο 28/9

Από τις 20:00 έως τις 23:00 η ώρα το βράδυ, ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο από αρχαιολόγο της Εφορίας, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Μουσείο.

 

Κυριακή 29/9

Στις 11:00 η ώρα, ξενάγηση στο Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο από αρχαιολόγους της Εφορίας, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το χαμάμ και τον κοινωνικό του ρόλο.

 

Το τριήμερο του εορτασμού (27-29/9) η είσοδος στα μουσεία, στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορίας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο