«Αν εφαρμοστεί ακριβώς ο νόμος για οφειλές, θα μείνουν χωρίς νερό πολλοί δημότες»

Πέμ, 22/10/2020 - 20:13

an_efarmostei_akrivos_o_nomos_gia_ofeiles_tha_meinoyn_horis_nero_polloi_dimotes

4,5 εκ. ευρώ έχει φτάσει το… φέσι της ΔΕΥΑΧ με τον πρόεδρο της Βασίλη Μυριαγκό να αναζητά τρόπους έτσι ώστε οι δημότες να μπορούν να πληρώσουν χωρίς να αναγκαστεί η εταιρεία να «διακόψει» την παροχή νερού.

Στα πλαίσια αυτά και σύμφωνα με τον κ. Μυριαγκό, η εταιρεία ασκούσε μια «πίεση» προς τους δημότες, προτρέποντάς τους να πληρώσουν το ποσό που μπορούσαν ως προκαταβολή και να μπουν σε καθεστώς διακανονισμού έτσι ώστε να μην γίνεται διακοπή της υδροδότησης.

Η μέθοδος όμως αυτή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου περί διαφάνειας, καθώς δεν εφαρμόζεται κατά γράμμα ο νόμος, που ζητά διακοπή της υδροδότησης λόγω χρέους, αλλά ακολουθείται μια πιο ευέλικτη διαδικασία από την εταιρεία.

Έτσι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ζήτησε από τους συναδέλφους του στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να του υποδείξουν με ποιο τρόπο θα μπορούσε η ΔΕΥΑΧ να μαζέψει χρήματα από οφειλές και παράλληλα να μην κοπεί το νερό σε συμπολίτες μας που έχουν οικονομικό πρόβλημα, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο