Είναι αδικαιολόγητη η κατάσταση του Τελωνείου

Τετ, 23/06/2021 - 23:58

einai_adikaiologiti_i_katastasi_toy_teloneioy

«Είναι αδικαιολόγητο να είμαστε στο τέλος Ιουνίου και να μην έχει γίνει κάτι για την κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο Χίου, που λειτουργεί και ως πύλη Σένγκεν, παραμονές του ανοίγματος για την είσοδο επισκεπτών από τρίτες χώρες», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας Αξιών, Νίκος Νύκτας, αποδίδοντας ευθύνες κυρίως στο Λιμενικό Ταμείο Χίου για καθυστέρηση.

Ο κ. Νύκτας υπογράμμισε ότι η κατάσταση τόσο αναφορικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις, όσο και με τη μεταστέγαση στο χώρο, του προσωπικού που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο κτήριο του τελωνείου που κρίθηκε ακατάλληλο λόγω του σεισμού της 30ής Οκτώβρη 2020, ήταν γνωστή εδώ και αρκετούς μήνες αλλά κανείς δεν «εκμεταλλεύτηκε» την περίοδο του απαγορευτικού προκειμένου να εκτελέσει τις απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Κυριάκος Ζωάνος, τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που δεν έγιναν την τελευταία 20ετία για το τελωνείο. Όπως υποστήριξε έστειλαν έγγραφο ζητώντας να αποχωρήσουν οι υπάλληλοι της άλλης υπηρεσίας που εγκαταστάθηκαν εκεί ώστε στη συνέχεια να κάνουν κάποιες εργασίες, ταυτόχρονα έχει ανατεθεί ήδη σε εταιρεία να γίνει μελέτη για όλα όσα προβλέπονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν εργασίες που απαιτούνται.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο