Ένταση για την κάλυψη της Μόστρας από το Cosmote History

Παρ, 15/02/2019 - 02:14

entasi_gia_tin_kalypsi_tis_mostras_apo_to_cosmote_history

Ένταση προκάλεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου χθες το βράδυ, η πρόταση του συνδρομητικού καναλιού Cosmote History, να προβάλει το έθιμο της Μόστρας Θυμιανών, οδηγώντας τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Γεωργιάδη, στην αναβολή του θέματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ερμιόνη ΦρεζούληΔέσποινα Τσαρδάκα και Μάρκος Σκούφαλος, καταψήφισαν την πρόταση για κάλυψη των εξόδων του 9μελούς συνεργείου, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για ένα συνδρομητικό κανάλι που «πουλάει» τις εκπομπές του, οπότε ο Δήμος Χίου δεν έχει κανένα λόγο, να του καλύψει τα έξοδα.

Η καταψήφιση αυτή σε συνδυασμό με την απουσία δημοτικών σύμβουλων, τόσο από την συμπολίτευση, όσο και από την μείζονα μειοψηφία δεν οδηγούσε στην συγκέντρωση της αυξημένης πλειοψηφίας που χρειαζόταν η πρόταση, με αποτέλεσμα να αναβληθεί.

Έντονος ήταν ο διάλογος μεταξύ της Κικής Χαρίτου από τον ΜΕΟΘ και της Ερμιόνης Φρεζούλη, με την πρώτη να τονίζει την εντοπιότητα της επικεφαλής της "Χιακής Συμπολιτείας" και την Ερμιόνη Φρεζούλη να απαντά ότι δεν εξελέγη για να κάνει πλάτες στα Θυμιανά.

Μάταια ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς προσπάθησε να μεταπείσει τους δημοτικούς συμβούλους της "Χιακής Συμπολιτείας" και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ότι πρόκειται για μια προβολή που θα βοηθήσει τη Χίο γενικότερα, τονίζοντας ότι η Μόστρα των Θυμιανών επιλέχθηκε ανάμεσα από πολλά ελληνικά έθιμα, προκειμένου να προβληθεί σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο