Ενθουσιώδης υποδοχή Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου

Τρί, 07/09/2021 - 18:23

enthoysiodis_ypodohi_arhiepiskopoy_amerikis_k._elpidoforoy

Τη χαρά του και τη συγκίνησή του που βρίσκεται -όπως είπε χαρακτηριστικά- στην πατρίδα των προγόνων του, χάρη στην πρόσκληση των ομογενών της Αμερικής και του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, κατά την άφιξή του χθες το μεσημέρι στη Χίο, συνοδευόμενος από τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Μάλιστα τόνισε ότι έχει αγωνία να γνωρίσει το νησί μας το οποίο μέχρι τώρα ξέρει από τις αφηγήσεις των παππούδων του.

Με δέηση υπέρ της Ειρήνης στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, στο οποίο έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών από τους Οθωμανούς, και με μηνύματα προς τους Τούρκους, “για καλή γειτονία και αμοιβαίο σεβασμό”, ξεκίνησε την περιοδεία του. Η ενθουσιώδης υποδοχή των Μεστούσων ήταν το χαρακτηριστικό επόμενης στάσης του.

Ο Μητροπολίτης Χίου μέσα στην Εκκλησία των Ταξιαρχών, την μεγαλύτερη σε μέγεθος του νησιού, αφού αναφέρθηκε στη σημασία των Μεστών ως τη δυτική πύλη του νησιού, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παραδοσιακή φιλία Ελλάδας - ΗΠΑ και την προσφορά των Χίων Ομογενών.

Στην ομογένεια αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας ότι οι Χιώτες Ομογενείς αναφέρονται στο νησί τους και κλαίνε, δεν την αγαπούν απλά τη Χίο είπε, την λατρεύουν. Άλλωστε συμπλήρωσε με νόημα, οι Έλληνες όπου και αν βρίσκονται δεν ζουν απλώς, δημιουργούν.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο