Επίσκεψη Γιάννη Πλακιωτάκη στο Λιμεναρχείο Χίου

Σάβ, 09/10/2021 - 22:28

episkepsi_gianni_plakiotaki_sto_limenarheio_hioy

Το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του το απόγευμα του Σαββάτου 9/10/21 στο Λιμεναρχείο Χίου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ευχαριστώντας παράλληλα το προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας.

Για την ενίσχυση δε του Λιμενικού Σώματος ανακοίνωσε την αγορά ακόμη 70 σκαφών, που θα προστεθούν στα 22 που ήδη η χώρα μας έχει παραλάβει τα τελευταία δύο χρόνια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.».

Σε ερώτηση για τις επαναπροωθήσεις που κάποιοι και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη κατηγορούν ότι προβαίνει -εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας- το Λιμενικό Σώμα ο Υπουργός απάντησε ότι τα στελέχη του Λ.Σ. τιμούν και σέβονται το διεθνές δίκαιο, προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διαχειριστεί πάνω από 1000 περιστατικά και δεν έχουμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Πρόσφατα βίντεο