Επίσκεψη του Δημάρχου Χίου στις ΗΠΑ

Παρ, 07/09/2018 - 21:06

stis_ipa_me_ypsiloys_proskeklimenoys_o_dimarhos_hioy

Ευρωπαίοι και κυρίως Γερμανοί αλλά και Αμερικανοί είναι γνωστό ότι δεν είναι μόνο κυνηγοί ταλέντων αλλά και ανερχόμενων πολιτικών προσωπικοτήτων.

Από καιρό έχει επισημανθεί ότι το γενικότερο επίπεδο του Δημάρχου Χίου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Γερμανίας, που τον έχει προσκαλέσει σε διάφορες ημερίδες και Συνέδρια.

Μετά την Γερμανία προφανώς έχουν σειρά οι ΗΠΑ, που από καιρό έχουν επίσης βολιδοσκοπήσει  ότι ο Μ. Βουρνούς, απέχει προφανώς από τον μέσο όρο επιπέδου Δημάρχων της χώρας. Ετσι όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, σε φιλική συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τους Διευθυντές Μέσων Ενημέρωσης του Νομού μας, αναχωρεί το Σάββατο για επίσημη επίσκεψη διάρκειας 3,5 εβδομάδων στις ΗΠΑ καλεσμένος του International visitor Leadership Program (IVLP) του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το IVLP αποτελεί ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από το 1940. Οι προσκεκλημένοι είναι πολιτικοί, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί κ.λ.π. που επισκέπτονται Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς των ΗΠΑ σχετικούς με το αντικείμενο τους, προκειμένου να αποκομίσουν εμπειρία.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο