Έργα 1,4 εκατομμύρια ευρώ στη Νότια Χίο σε αγροτικούς δρόμους και Κώμη

Πέμ, 17/12/2020 - 18:33

erga_15_ekatommyria_eyro_sti_notia_hio_se_agrotikoys_dromoys_kai_komi

To πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δήμο Χίου, στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιείται ώστε να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκη εγκρίθηκε επίσης από την οικονομική επιτροπή το πρακτικό Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια του μηχανογραφικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας - Στάθμευσης στην οδό Πολυχρονοπούλου.

Όταν ολοκληρωθεί ο συνολικός σχεδιασμός – εκτιμάται από τον αντιδήμαρχο ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2022- θα υπάρχει άμεση πληροφόρηση όσων κυκλοφορούν στην πόλη με οχήματα για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα πάρκινγκ του δήμου, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Χίου εξασφάλισε ένα εκατομμύριο ευρώ για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας στη Νότια και τη Βόρεια Χίο, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Από αυτό το ποσό 700.000 ευρώ θα διατεθούν για παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στη νότια Χίο και τα υπόλοιπα στη Βόρεια. Παράλληλα, ο κ. Ξενάκης ενημέρωσε ότι από το Πράσινο Ταμείο εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου για την ανάπλαση της Κώμης, με το πρόγραμμα να διαθέτει γι’ αυτό το σκοπό 436.000 ευρώ, ενώ συμπληρωματικά ο δήμος θα συμβάλει με το ποσό των 250.000 ευρώ.

Πρόσφατα βίντεο